null Beeld

René van Kooten vertelt openhartig over zijn veel te vroeg geboren dochtertje

Het pasgeboren dochtertje van René van Kooten en zijn vrouw werd na een zwangerschap van 26 weken geboren. De musicalster vertelt openhartig over de eerste weken na de geboorte.

Demi Schoenmakers

"Ze doet het hartstikke goed. Ze groeit goed, ze drinkt goed. Ze doet het gewoon goed", vertelt René aan het AD. "Het gaat de goede kant op."

Bloedvergiftiging

"Daar moeten we heel blij en dankbaar voor zijn." Dochtertje Sophia werd op 14 november vorig jaar geboren. Het kleine meisje moest al na 26 weken zwangerschap gehaald worden, omdat Tanya, de vrouw van René, plotseling ernstig ziek werd. Door een bacterie in haar lichaam kreeg ze bloedvergiftiging. Ze moest met spoed worden opgenomen, omdat ze op het randje van de dood balanceerde.

Dertien weken ziekenhuis

Sophia woog bij haar geboorte slechts 900 gram. De eerste week verloor ze nog 100 gram, maar daarna kwam ze gelukkig weer gewoon aan. "Het is onwaarschijnlijk wonderlijk dat onze leeuwin Sophia eerst 800 gram woog en nu 3000 gram. Dat geeft aan dat het steeds beter gaat. Maar ze is er nog niet!" Toch lijkt het er nu gelukkig op dat Sophia binnenkort het ziekenhuis mag verlaten en eindelijk mee naar huis mag. "Daar zijn we na dertien weken ziekenhuis ook wel aan toe", zegt René heel eerlijk. Volgens hem mag Sophie naar huis op de dag dat ze eigenlijk geboren had moeten worden.

Redding

Ook al wilde René de afgelopen tijd zo veel mogelijk bij zijn vrouw en kinderen zijn, dat lukte niet altijd door zijn werk. Maar daar is hij achteraf wel blij mee. "Het werk is eigenlijk mijn redding geweest. Even ontsnappen aan een onwerkelijke wereld waarin niemand je kan helpen." Wel is hij hartstikke blij met alle steun die hij en zijn vrouw hebben gekregen de afgelopen tijd. "Zonder de briljante medische zorg in Leiden en zonder de fantastische, hartverwarmende steun van alle familie en vrienden was het ons niet gelukt."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden