null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Rens Kroes vertelt openhartig over miskraam van tweeling

Rens Kroes is op dit moment in blijde verwachting. Alles gaat goed met haar ongeboren kindje, maar toen ze eerder zwanger was van een tweeling, kreeg ze na 9 weken een miskraam.

Online redactie LibelleEM-Press/Patrick van Emst

In gesprek met Grazia vertelt ze over dit verdriet en hoe belangrijk ze het vindt om hier open over te zijn.

Tweeling

Toen Rens 9 weken zwanger was, verloor ze haar eerste kindje. Pas toen ze ook haar tweede kindje verloor, ontdekte ze dat ze zwanger was geweest van een tweeling: "Het voelde al een tijdje niet goed, en toen verloor ik dus eerst het ene kindje en vlak daarna het tweede. Ja, het bleek een tweeling te zijn."

Natuurlijke manier

Achteraf gezien heeft ze er vrede mee dat de miskraam op de natuurlijke manier op gang kwam. Als de kindjes medisch moesten worden weggehaald, had dit de vreselijke ervaring nog moeilijker voor haar gemaakt: "Ik had nog geen echo gehad, daar waren we nogal laat mee, achteraf ben ik daar wel blij om. Stel dat ze daarop al hadden gezien dat de hartjes niet meer klopten, dan had ik misschien misoprostol moeten nemen of een curettage moeten ondergaan. Nu is het allemaal heel natuurlijk gegaan."

Herkenbaar

Rens hoort om zich heen veel verhalen van miskramen: "Het is zo belangrijk om het bespreekbaar te maken, er samen over te kunnen praten en te weten dat het oké is. Hopelijk kan ik door zelf over mijn miskraam te vertellen ervoor zorgen dat het wat 'normaler' wordt."

Wondertje

Nu ze na de miskraam weer zwanger is, voelt ze zich sterk en beseft ze zich nog meer wat een wonder haar zwangerschap is: "Het is zo'n bijzonder idee dat er iets kan groeien uit een vruchtje en een zaadje. Ik heb veel energie en probeer om veel te blijven bewegen. Geen zware trainingen, maar goede oefeningen voor mijn bekken, maar ook om te zorgen dat ik straks tijdens de bevalling sterk ben."

Zó krijg jij het lichaam van Doutzen

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden