null Beeld

Restje pasta over? Met dit recept maak je er heerlijke chips mee

Stiekem toch pasta gehamsterd en heb je nu een hele voorraad? Of heb je nog een restje pasta over? Je hoeft het niet weg te gooien. Met dit recept kun je namelijk heerlijke chips maken, van pasta!

Je hebt voor dit recept farfalle (strikjes/vlindertjes) pasta nodig.

Dit heb je nodig voor de pasta-chips:

  • 500 gram farfalle pasta
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout
  • Peper
  • Tomatensaus (om in te dippen)
  • Olie om in te frituren (zoals zonnebloemolie)

Zo maak je de chips:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente en giet deze af.
  2. Leg keukenpapier op een groot bord.
  3. Verwarm in een hapjespan of diepe koekenpan een laag van zo'n 2 centimeter olie. Of de olie warm genoeg is kun je testen met een klein stukje brood. Als deze in de olie na ongeveer 10 seconden goudbruin is, is de olie warm genoeg om de pastachips te frituren.
  4. Schep een kwart van de gekookte pasta (in dit geval 125 gram) met een metalen schuimspaan voorzichtig in de hete olie.
  5. Frituur de pasta 2 minuten en schep de pasta dan heel voorzichtig ondersteboven.
  6. Frituur de pasta nog eens 2 minuten en schep ze hierna voorzichtig uit de pan. Laat de pasta even uitlekken op het bord met keukenpapier.
  7. Meng de pasta in een grote kom de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, zout en peper.
  8. Herhaal stappen 1 t/m 7 voor de rest van de pasta.
  9. Serveer de pastachips met de tomatensaus als dip.

In de airfryer

Je kunt de pasta-chips ook klaarmaken in de airfryer! Ook dan kook je eerst de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Hierna giet je deze af en meng je de pasta met de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder. Stop de pasta (in kleinere porties) in de airfryer en bak ze hierin voor 8 tot 10 minuten op 200 graden. Draai ze tussendoor wel een keer om. Ze zijn klaar als ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de pastachips met de tomatensaus als dip.

Ook met (overgebleven) tortillawraps kun je heerlijke snacks maken. Bekijk deze video om te kijken hoe je dat doet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: Delish.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden