Twitter AT5 Beeld Twitter AT5
Twitter AT5Beeld Twitter AT5

Rijen bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries: houd hier rekening mee als je een laatste groet gaat brengen

Iedereen die afscheid wil nemen van Peter R. de Vries, kan dat vandaag doen in Koninklijk Theater Carré in onze hoofdstad. Tussen 11.00 en 20.00 uur kun je langs de baar lopen voor een korte groet. Rond 09.00 uur ’s morgens stonden de eerste belangstellenden al voor het theater. Omdat er in de loop van de dag veel meer mensen worden verwacht, zijn verschillende maatregelen genomen om de toestroom in goede banen te leiden.

Kim van WeeringTwitter AT5

“Mensen komen echt overal vandaan”, deelt Telegraaf-verslaggever Mascha de Jong op Twitter bij een foto die vanochtend voor Theater Carré gemaakt is. “Voorburg, Almelo, Grouw, Driebergen en Amsterdam natuurlijk.” Daaruit blijkt maar weer voor hoeveel mensen Peter R. de Vries iets heeft betekend.

Ben je vandaag ook van plan om een laatste groet aan de misdaadverslaggever te brengen? ‘Houd het moment van afscheid dan zo kort mogelijk’, luidt het verzoek van de familie, zodat iedereen ruimte en tijd heeft om langs te komen in Carré.

Daarnaast is het volgende handig om te weten:

  1. Houd rekening met een flinke wachttijd. De locatie van het afscheid is alleen te bereiken via de Sarphatistraat. Vanaf daar loopt de rij langs de Amstel.
  2. Je hebt geen coronatest of vaccinatiebewijs nodig. Wel dien je anderhalve meter afstand te houden.
  3. Tassen mogen alleen mee naar binnen als ze kleiner zijn dan het formaat van een A4'tje en maximaal 10 centimeter dik zijn. Je kunt een aandenken of brief achterlaten in het theater, maar ook alleen als het niet groter is dan een A4.
  4. Enkel mobiele telefoons mogen mee naar binnen; foto- en videocamera's niet. Het dringende verzoek is om geen selfies te maken.
  5. De familie heeft gevraagd om geen bloemen mee te nemen, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip.
  6. In het theater kun je niet zitten en het kan flink warm worden. Je mag daarom eigen eten en drinken meenemen. Ook is er een EHBO-post aanwezig. Mocht het te druk worden, dan laat de gemeente dat via o.a. Twitter weten.

Afscheid in besloten kring

Morgen, op 22 juli, nemen familie, vrienden en collega’s afscheid van Peter R. de Vries. Carré is dan alleen open voor genodigden. De misdaadverslaggever werd op 6 juli rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. Op 15 juli is hij in het ziekenhuis overleden. Peter R. de Vries is 64 jaar geworden.

Bron: Parool, Twitter, Gemeente Amsterdam

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden