null Beeld

Ring overleden man na 46 jaar terug bij weduwe

Teunie (70) dacht dat ze de verloren trouwring van haar inmiddels overleden man nooit meer terug zou zien, maar toen stond Steven (17) plotseling voor haar deur. "Bent u de Teunie van deze ring?" 

Elselien van Dieren

De jongen uit Ameide (Zuid-Holland) startte een paar weken geleden zijn zoektocht naar een zekere Teunie, getrouwd op 18 december 1968. Deze naam en datum staan gegraveerd in de gouden ring die de oma van Steven al 46 jaar in haar juwelenkistje had liggen. “Destijds speelden mijn oom en tante, toen kleine kinderen, nog op de vuilstort. Daar hadden ze de ring gevonden”, vertelt Steven aan het AD.

Een fluitje van een cent

Natuurlijk had Stevens oma ook al eens gezocht naar de eigenaar. Tevergeefs. Toen de kleinzoon zelf een ring had gekocht, kwam de gevonden trouwring toevallig ter sprake. Anno 2015 moet het een fluitje van een cent zijn om de eigenaar te vinden, dacht Steven. “Maar dat viel nog vies tegen. Bij de gemeente Zederik was geen Teunie bekend die op die datum getrouwd was.”

LEES OOK: ZWOLSE BAKKER LOOG OVER VERLOREN TROUWRING

Toeval

Maar Steven gaf niet op. Tijdens zijn bijbaantje in de supermarkt trof hij toevallig een mevrouw die Teunie heette. “Maar dat bleek een andere te zijn. Er zijn nogal wat Teunies, maar je moet ze toch allemaal proberen.” De zus van Stevens werkgever ving het gesprek toevallig op en bij haar ging wél een lampje branden. Ze vertelde dat er 2 dagen na haar huwelijk in Lexmond ook een Teunie trouwde. De 70-jarige Teunie Mesker uit Ameide.

LEES OOK: MAN VINDT TROUWRING NA 39 JAAR TERUG

Op de stoep

En zo kwam het dat Steven op een zaterdagochtend bij Teunie op de stoep stond. Steven droeg de ring om zijn vinger en liet hem zien. “Bent u de Teunie van deze ring?” De weduwe was totaal verrast. “Ik was heel erg ontroerd. Ik heb eerst tegen de verwarming staan bijkomen. Daarna kon ik hem pas bedanken.”

null Beeld

Steven en Teunie met de trouwring

Nooit meer af

Als haar man Joop nog had geleefd hadden ze er smakelijk om gelachen, denkt Teuni. Het stel had zich er destijds al mee verzoend dat de ring niet meer terug zou komen. “Dat Joop hem al binnen een jaar na ons trouwen verloor was niet zo raar. Hij deed hem steeds af bij het handen wassen.” Dat gaat Teunie niet doen. De ring zit om haar middelvinger en ‘hij gaat nooit meer af’.

Bron: AD. Beeld: iStock, Cor de Kock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden