Romige pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus
Pasta is ultiem comfort food, vooral tijdens de donkere en regenachtige maanden. November is niet alleen zo'n donkere en regenachtige maand, het is deze maand ook nog eens World Vegan Month!
Gelukkig zijn er ontzettend veel lekkere plantaardige recepten. Maak bijvoorbeeld deze romige pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus. Eet smakelijk!
Ingrediënt
en voor 4 personen
500 g tagliatelle
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
600 g gemengde paddenstoelen, gehalveerd
2 el vloeibare boter
Voor de bechamelsaus
30 g vloeibare boter
30 g tarwebloem
250 ml ongezoete sojamelk, koud
2 el edelgistvlokken
snufje nootmuskaat
100 g vegan geraspte kaas (optioneel)
zout en peper (met mate)
Om te serveren
verse peterselie
geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten.
2. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 10 minuten mee.
3. Maak ondertussen de bechamelsaus door vloeibare margarine in een steelpannetje te verhitten. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde tot het eruitziet als nat zand. Voeg vervolgens geleidelijk de koude sojamelk toe. Blijf goed roeren.
4. Wanneer de saus indikt, voeg je de edelgistvlokken, nootmuskaat, vegan geraspte kaas en zout en peper toe.
5. Bereid de tagliatelle volgens de verpakking.
6. Schep de gekookte tagliatelle om in de bechamelsaus en voeg de paddenstoelen toe.
7. Serveer warm met verse peterselie en geroosterde pijnboompitten en smullen maar!
Bron: Becel. Beeld: Green Food Lab