null Beeld

Romige pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus

Pasta is ultiem comfort food, vooral tijdens de donkere en regenachtige maanden. November is niet alleen zo'n donkere en regenachtige maand, het is deze maand ook nog eens World Vegan Month!

Online redactie Libelle

Gelukkig zijn er ontzettend veel lekkere plantaardige recepten. Maak bijvoorbeeld deze romige pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus. Eet smakelijk!

Ingrediënt

en voor 4 personen

500 g tagliatelle

1 grote ui, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

600 g gemengde paddenstoelen, gehalveerd

2 el vloeibare boter

Voor de bechamelsaus

30 g vloeibare boter

30 g tarwebloem

250 ml ongezoete sojamelk, koud

2 el edelgistvlokken

snufje nootmuskaat

100 g vegan geraspte kaas (optioneel)

zout en peper (met mate)

Om te serveren

verse peterselie

geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

1. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten.

2. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 10 minuten mee.

3. Maak ondertussen de bechamelsaus door vloeibare margarine in een steelpannetje te verhitten. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde tot het eruitziet als nat zand. Voeg vervolgens geleidelijk de koude sojamelk toe. Blijf goed roeren.

4. Wanneer de saus indikt, voeg je de edelgistvlokken, nootmuskaat, vegan geraspte kaas en zout en peper toe.

5. Bereid de tagliatelle volgens de verpakking.

6. Schep de gekookte tagliatelle om in de bechamelsaus en voeg de paddenstoelen toe.

7. Serveer warm met verse peterselie en geroosterde pijnboompitten en smullen maar!

Bron: Becel. Beeld: Green Food Lab

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden