Romige preitaartjes met krokante pancetta
Voorgerecht voor 6 personen
Benodigdheden:
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 500-600 g prei, in dunne ringen
- 30 g boter
- 100 g geraspte jong belegen kaas
- 3 eieren
- 1½ dl slagroom
- zout, peper
- 6 lange plakken pancetta, rauwe ham of bakbacon
Bereidingswijze
- Rol elk plakje deeg een beetje uit en bekleed er 6 ingevette, lage taartvormpjes mee. Prik met een vork de deegbodems regelmatig in.
- Bak de prei 10-15 min. in de boter, laat daarbij het vocht verdampen. Roer er 50 g kaas door en schep het mengsel op de deegbodems.
- Klop de eieren los met de slagroom, 50 g kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het mengsel in de vormpjes en bak de taartjes in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C in 25-35 min. lichtbruin en gaar.
- Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan, serveer bij de taartjes.
Bereidingstijd: circa 25 min. Oventijd: 25-35 min. Circa 530 kcal. p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.