null Beeld

Romige preitaartjes met krokante pancetta

Voorgerecht voor 6 personen

Benodigdheden:

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 500-600 g prei, in dunne ringen
  • 30 g boter
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 3 eieren
  • 1½ dl slagroom
  • zout, peper
  • 6 lange plakken pancetta, rauwe ham of bakbacon

Bereidingswijze

  1. Rol elk plakje deeg een beetje uit en bekleed er 6 ingevette, lage taartvormpjes mee. Prik met een vork de deegbodems regelmatig in.
  2. Bak de prei 10-15 min. in de boter, laat daarbij het vocht verdampen. Roer er 50 g kaas door en schep het mengsel op de deegbodems.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, 50 g kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het mengsel in de vormpjes en bak de taartjes in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C in 25-35 min. lichtbruin en gaar.
  4. Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan, serveer bij de taartjes.

Bereidingstijd: circa 25 min. Oventijd: 25-35 min. Circa 530 kcal. p.p.


Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden