Bra, bh Beeld Getty Images/EyeEm
Bra, bhBeeld Getty Images/EyeEm

PREMIUMDit is mijn leven

Romy (42) gaat vreemd: “Het klinkt egoïstisch, maar ik heb dit echt nodig”

Romy is elf jaar getrouwd en heeft sinds een paar maanden een affaire met een man die ze leerde kennen via een datingsite. Haar echtgenoot weet van niets.

RedactieGetty Images/EyeEm

“Ruud. Zo heet hij, de man met wie ik een affaire heb. Geen idee wat zijn achternaam is, waar hij woont of waar hij is opgegroeid. Over dat soort dingen hebben we het niet. Het doet er ook niet toe, ik hoef niet alles van hem te weten. Liever niet zelfs. We willen geen groot onderdeel uitmaken van elkaars privéleven, zijn allebei getrouwd en willen dat ook blijven. Verliefd? Nee, dat ben ik niet. Al zijn er wel kriebels, heel veel kriebels. Met Ruud kan ik praten, hij geeft me de aandacht die ik zo mis in mijn huwelijk en de seks is heel goed. Anders dan met mijn man, met wie ik nauwelijks meer vrij. Ik ben me er volledig van bewust dat ik hem bedrieg, soms heb ik daar echt last van. Het klinkt misschien egoïstisch, maar ik heb het contact met Ruud echt nodig. Het trekt me uit de huwelijkse sleur. Hij geeft me wat ik mis bij mijn man. En vooral: mijn huwelijk is beter dankzij mijn buitenechtelijke relatie.”

Knetterende seks

“Mijn man weet dit allemaal niet. Als hij het me rechtstreeks zou vragen, zou ik er niet om liegen, maar ik ga het hem zelf niet vertellen. Ik weet zeker dat dit het einde van ons huwelijk zou betekenen en dat is niet wat ik wil. Net als dat ik hem geen pijn wil doen. Hij is een lieverd, die altijd achter me staat. Ik ben alleen wat avontuurlijker dan hij. Ik vind dingen al snel saai, hij niet. Hij vindt ons leven samen wel goed zo en hij heeft gelijk. We hébben het ook goed met elkaar. Ik mis alleen intimiteit. Praten over wat ons nou echt bezighoudt, in plaats van over de kinderen en werk. Ik mis een arm om me heen, hij is niet zo fysiek. Ik mis de vlinders, knetterende seks, wij zijn dat stadium allang voorbij.”

Compleet gezin

“Mijn man en ik zijn al vijftien jaar samen en elf jaar getrouwd, een hele tijd. Zoals dat dan gaat is de sleur erin geslopen. We doen allebei ons ding en als we samen zijn, kletsen we over dagelijkse dingen of kijken samen televisie. Grote kans dat hij dan in slaap valt. Ik heb het wel eens aangekaart en dan doen we allebei wat meer ons best, maar na een tijdje is alles weer bij hetzelfde. Relatietherapie veranderde ook weinig. Toch wil ik niet bij hem weg. De kinderen zijn de belangrijkste reden dat ik voor hem blijf kiezen. Zonder onze dochters was ik misschien wel weggegaan, maar ik vind het voor de meiden veel fijner als we een compleet gezin blijven. Daarnaast, als ik om me heen kijk bij andere stellen, vind ik dat we het helemaal niet zo slecht doen. We hebben geen ruzie, geven echt om elkaar.”

Hotelkamer

“Het is een jaar geleden dat ik een account aanmaakte op een datingsite, maar daar ben ik heel snel weer af gegaan. Ik kwam er vrijgezelle vrienden en vriendinnen tegen en wilde absoluut niet dat iemand mij daar zag. Daarnaast meldde ik me aan voor twee sites voor mensen met een relatie. Op de ene kwam ik geen leuke mannen tegen, maar op Second Love wel. Ruud is mijn derde date. De eerste twee waren niks, maar Ruud is alles wat ik zoek in een man; groot, knap, ik kan goed met hem praten en hij is ontzettend sexy. Tijdens de eerste date was de spanning zó groot, dat we meteen een hotelkamer boekten en seks hadden. Het was geweldig én ik voelde me schuldig. Jeetje, ik was gewoon vreemd gegaan. Hoe kón ik. Toch ging ik ermee door. Ruud en ik duiken echt niet elke keer met elkaar het bed in. Soms lunchen we alleen, of wandelen. Ik geniet denk ik zo van de ontmoetingen met hem, omdat we allebei ons best doen voor elkaar. Hij is galant, aandachtig en wil het me naar de zin maken. Met mijn man is dat echt heel anders. We hoeven ons best niet meer te doen, we zijn al elf jaar getrouwd. Toch zou het wél leuk zijn als we dat wel deden, maar ja, dat zit er gewoon niet in. Daar heb ik me allang bij neergelegd.”

Minder veeleisend

“Door alles wat ik van Ruud krijg, ben ik minder veeleisend bij mijn man. Zo’n eens in de drie weken zien Ruud en ik elkaar, eergisteren was de laatste keer. Ik vertelde hem over iets dat op mijn werk was gebeurd. Hij luisterde en dacht met me mee. Toen ik dat verhaal van mijn werk gisteren met mijn man deelde, was hij er totaal niet met zijn gedachten bij. Hij knikte en humde wat, dat was het wel. Anders had ik me misschien kapot geërgerd, maar nu niet. Ik had er al over gespard met Ruud, dat hoefde niet per se nog een keer. Daarom vind ik ook dat mijn contact met Ruud echt iets toevoegt aan mijn huwelijk. Ik ben minder knorrig, vrolijker en niet zo teleurgesteld als mijn man me niet geeft wat ik nodig heb.”

Niet verliefd

“Ik blijf me bewust van wat ik voel. Als ik stapelverliefd raak op Ruud, wordt het een ander verhaal. Dat is oprecht niet aan de hand. Laatst vertelde hij me over het zoenen met zijn vrouw. Ik lag in zijn armen, luisterde naar zijn verhaal en registreerde dat zijn verhaal mij niets deed. Ik voelde me niet afgewezen of jaloers, een teken dat ik niet verliefd ben op hem. Op mijn man ben ik ook niet verliefd, niet meer. Maar ik hou wél van hem. En wil hem niet kwijt. Ik wil alleen meer spanning in mijn leven, begeerd worden. Dat is precies wat Ruud mij geeft. En dat gaat heel goed samen met mijn huwelijk.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden