null Beeld

Romy Boomsma bijt flink van zich af na scherpe kritiek van columniste

Getrouwd zijn met een BN’er heeft naast de vele voordelen ook de nodige nadelen. Zo kom je zelf ook in de spotlights terecht, of je dat nu wilt of niet. Romy, de vrouw van Arie Boomsma, weet hier alles van: zij was dit weekend het onderwerp van een nogal kritische column over het ouderschap.

In een column op de site van MetoWe wordt flink uitgehaald naar het vertekende beeld dat Romy zou schetsen van het ouderschap.

Nieuwe moedercultus

“Een tijdje geleden las ik in een magazine een interview met mevrouw Boomsma. Ja precies, die van meneer Boomsma,” begint de columniste. “Mevrouw Boomsma heeft twee kindjes, geen baan en gaat volstrekt op in de zorg voor die kindjes. Dat vindt zij namelijk een must: dat je als moeder volstrekt opgaat in het moederschap. Mevrouw Boomsma is een boegbeeld in de nieuwe moedercultus: de hedendaagse cultuur die vrouwen oplegt om perfecte moeders te zijn.”

Statussymbool

“In het eerder genoemde interview sprak mevrouw Boomsma niet over de centen die er verdiend moeten worden om een gezin draaiende te houden,” zo gaat ze verder. “Om brood op de plank, een dak boven je hoofd en kleren aan je lijf te krijgen, om maar een paar dingen te noemen. Mevrouw Boomsma hoeft haar mooie hoofdje naar namelijk niet over te breken. Zij heeft meneer Boomsma die dat voor haar doet, Mevrouw Boomsma is een statussymbool geworden en doet het lijken alsof dat iets goeds is. Alsof je dat als vrouw moet willen.”

Pure luxe

“Zij vergeet daarbij dat er niet alleen heel lang gestreden is voor verandering daarvan, maar vooral ook dat het voor de meeste moeders helemaal niet mogelijk is om alleen maar mooi te gaan zitten zijn met een baby aan hun borst. Met je kont op de bank blijven zitten, als je gezond bent, is pure luxe. Mevrouw Boomsma mag dan kunnen keutelen met haar kleine Aries, maar zij en soortgelijke dames met haar verkopen sprookjes en doen andere vrouwen daarmee onrecht aan door hen te laten geloven dat dat eigenlijk de enige juiste manier is om moeder te zijn.”

Reactie Romy

De scherpe column blijft niet onopgemerkt, zo blijkt uit een post op Romy’s Instagram. “Een van de dingen die ik nooit zal begrijpen is het afgeven en onderuit proberen te halen van andere vrouwen,” zo begint ze haar verhaal. “Kritiek is prima, een andere mening delen ook maar op de man (vrouw) af iemand onderuit proberen te halen om je eigen gelijk door te drammen vind ik zwak.”

Maken van eigen keuzes

“Blijkbaar begeef ik me op de radar bij een groep vrouwen die zichzelf feministes noemen, maar eigenlijk vooral strijden voor hun eigen gelijk. Dat feminisme draait om het kunnen maken van eigen keuzes als vrouw is iets dat schijnbaar aan ze voorbijgaat. Ik kan geen levens van anderen delen, ervaringen die ik niet heb of onderwerpen aansnijden waar ik persoonlijk geen raakvlakken mee heb. Wat ik wel kan doen is mijn ervaring delen, als fulltime moeder. En dan niet in een jaren ‘50 schortje achter een aanrecht. Ik hou niet eens van koken,” zo eindigt ze haar betoog.

Klik hier voor de volledige column

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram en Metowe. Beeld: ANP & Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden