null Beeld

Romy Boomsma deelt bevallingsverhaal: “Het was de bevalling waar ik op hoopte”

Arie en Romy Boomsma verwelkomden hun prachtige dochter Juniper op 3 juni. Voor het eerst vertelt Romy haar bevallingsverhaal. Dat doet ze via een openhartig bericht op Instagram. Ze vertelt hierin hoe trots ze is en hoe compleet ze zich nu voelt.

Online redactie Libelle

Juniper is het derde kindje van Arie en Romy Boomsma, na Bobby en Mozes.

Weeën

Het was Romy's wens om thuis te bevallen en die is gelukkig in vervulling gegaan. Ze vertelt hoe de weeën rond 15.30 uur begonnen, terwijl haar zusje Ruby deze timede. "Bobby hield mijn hand vast terwijl ik rondjes door de tuin liep omdat ik merkte dat het in beweging blijven de weeën krachtiger maakte", schrijft ze.

Verloskundige

Na een douche wilde ze rond 17 uur dat de verloskundige gebeld werd. "Toen zij om 17.30 uur aankwam, had ik 2 cm ontsluiting." Dat had ze zelf ook al verwacht, vertelt ze, omdat het voor haar nog goed te doen was. "Rond 18.15 uur ging ik in bad, iets waar ik tijdens mijn eerdere bevallingen niet aan moest denken bleek nu exact wat ik nodig had."

Moment van de waarheid

Ze vertelt verder: "Na een uur ging ik uit bad om te plassen, direct voelde ik enorme druk en riep ik dat Arie nú moest komen. Hij stormde naar boven en hielp me naar onze slaapkamer." Romy voelde haar vliezen breken en haar verloskundige vertelde dat het ze volledige ontsluiting had, waardoor ze kon beginnen met persen. "Arie hielp me mijn ademhaling kalm te houden en om 19.35 uur pakte ik zelf onze dochter aan toen zij geboren werd."

"Bevalling waarop ik hoopte"

Hun dochter Juniper Ruby Boomsma werd na een snelle van vier uur thuis geboren. "Exact de bevalling waar ik al vanaf het begin van de zwangerschap op hoopte", schrijft ze. "We lagen daarna met zijn allen op ons bed en ik heb me nooit meer compleet en trots gevoeld."

Benieuwd hoe Arie als vader is? Zó vaak verschoont hij de luiers van zijn kinderen:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden