null Beeld

Rossana Kluivert redt graatmagere hond van vuilstortplaats

Rossana Kluivert, de vrouw van oud-voetballer Patrick Kluivert, zet zich al jarenlang in voor dieren in nood. Maar op Curaçao trof ze een wel heel magere hond aan. 

Tessa Heinhuis

Onze harten breken al bij het zien van de foto's. Hoe kan het arme dier zo verwaarloosd zijn?

Arme rakker

Rossana werkt samen met de dierenorganisatie Rescue Paws. Op hun Facebookpagina schrijven zij over de vermagerde viervoeter: "Samen met Rossana hebben we Pasja meegenomen naar de dierenarts waar zij een nachtje heeft geslapen vanwege haar kritieke toestand. Zaterdag is ze naar één van onze pleeggezinnen gebracht en wij merken dat ze al begint aan te sterken... Wij hebben een lange weg te gaan, maar met zoveel goede zorgen en liefde van de verzorgers moet het goedkomen! Wij hebben al verschillende donaties van kennissen en vrienden ontvangen voor Pasja... Heel erg bedankt, mensen ♥. Iedere gulden is welkom voor Pasja, maar ook voor de honden die (helaas) nog zullen komen! Voor Pasja kwam de hulp gelukkig op tijd..."

Begin bij jezelf

Rossana vindt haar inzet voor liefdadigheidsinstellingen heel gewoon. "Als je wat wilt doen, moet je beginnen bij jezelf”, zegt ze. Rossana huurt regelmatig op Curaçao een jeep en rijdt dan door straten om honden op te pikken en te helpen. Het probleem op het eiland is dat er geen sterilisatieprogramma is. "Dus overal liggen nestjes met pups en die gaan massaal dood. Het gaat echt om duizenden honden die daar hulp nodig hebben." Wij vinden het fantastisch wat Rossana op het eiland doet!

Bron & Beeld: Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden