null Beeld

Roxeanne Hazes openhartig over haar problemen met borstvoeding

Roxeanne Hazes is altijd heel open over haar moederschap. Zo deelt ze nu een intiem filmpje van Fender die borstvoeding krijgt. Maar makkelijk ging borstvoeding geven haar niet af. 

Demi Schoenmakers

Het is deze week World Breastfeeding Week. Deze week bestaat om vrouwen aan te moedigen borstvoeding te geven en de gezondheid van baby's over de hele wereld te verbeteren. Voor Roxeanne is dit hét moment om openhartig te vertellen over de periode dat zij borstvoeding gaf aan zoontje Fender. Daar kwamen namelijk heel wat problemen bij kijken.

Enorme druk

"In mijn ideale wereld gaf ik de hele dag borstvoeding. Overal, waar dan ook. En als zwangere vrouw, vol onwetendheid zou me dit lukken. Het zag er bij ‘anderen’ zo makkelijk uit", begint de zangeres haar verhaal. "Dus nadat ik beviel van Fender, wilde ik dat ze hem meteen aan mijn borst zouden leggen. Simpel, zou je denken, maar de druk die ik voelde om te presteren, was ongekend."

Scheuren

Ze legt uit dat Fender maar niet wilde happen en als hij eindelijk hapte, deed het ongelofelijk veel pijn. Volgens Rox ziet het er misschien makkelijk uit, maar ze had na 3 dagen scheuren in haar tepel. Ze ging over op het kolven, dat werkte gelukkig wel. "Maar na een week werd mijn productie steeds minder." Roxeanne raakte er letterlijk door geobsedeerd, "want dit moest me lukken."

Stoppen

Uiteindelijk heeft ze wekenlang op 2 uur slaap geleefd. Ze was gesloopt en op een gegeven moment besefte ze dat de tijd veel te snel was gegaan, zonder dat ze er oprecht van had genoten. "We besloten te stoppen met het geven van borstvoeding. Nog steeds kan ik jaloers worden als ik andere moeders borstvoeding zie geven. Ik vind het zo puur, zo kwetsbaar."

Opnieuw proberen

En als zij en Erik ooit een tweede kindje mogen krijgen, zou ze het zeker opnieuw proberen. "Maar lieve mama’s, ik deel dit verhaal omdat ik weet hoe zwaar het soms kan zijn om dit vol te houden. Dat alle mooie plaatjes en video’s soms een keerzijde hebben en dat je daarin echt niet de enige bent. Ik ken je druk en ik snap hoe graag je het allemaal ‘goed’ wil doen. Maar weet: Dat doe je!"

Steun

Bij dit mooie verhaal deelt Roxeanne een filmpje van de kleine Fender die borstvoeding krijgt. Een intiem filmpje, waar Roxeanne honderden reacties op krijgt. Moeders reageren met hun eigen verhaal en anderen steunen alle moeders bij wie borstvoeding geven niet gelukt is. "Knuffels voor alle vrouwen die geen borstvoeding kunnen of willen geven en het gevoel hebben gefaald te zijn als moeder, want dat heb je niet", schrijft een van haar volgers onder de foto. En zo is het!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden