null Beeld

Ruim 1 op de 4 werknemers heeft conflict met baas gehad

Maar liefst 28% van de Nederlanders heeft weleens een conflict gehad met hun werkgever, al lijken vrouwen (19%) vredelievender dan mannen (35%).

Marloes Levie

Nationale Nederlanden vroeg 1.000 mannen en vrouwen naar hun ervaringen op de werkvloer. Uit de enquêtes blijkt dat vrouwen de conflicten vaker zelf oplossen dan mannen: 31% gaat het gesprek zelf aan, versus 27% bij de mannen. Mannen kiezen er vaker voor te vertrekken. Ruim 1 op de 5 geeft aan een nieuwe baan te hebben gezocht, terwijl bij de vrouwen 16% voor vertrek koos.

LEES OOK: DE DAG NADAT - IK EEN NEGATIEF FUNCTIONERINGSGESPREK HAD

Niet bang voor ontslag

Ruim driekwart van de mensen die aan de enquête meededen zegt niet bang te zijn voor ontslag. Vrouwen maken zich vaker zorgen over een gedwongen vertrek bij de werkgever: 21% is een paar keer per jaar bang ontslagen te worden, bij mannen is dat 16%.

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden