Rutte: zoveel mogelijk thuiswerken wordt weer de norm door stijging besmettingen Beeld Getty Images
Rutte: zoveel mogelijk thuiswerken wordt weer de norm door stijging besmettingenBeeld Getty Images

Rutte: zoveel mogelijk thuiswerken weer de norm door stijging besmettingen

Zoveel mogelijk thuiswerken wordt weer de norm, liet demissionair premier Mark Rutte woensdag tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer weten.

daar gáán we weer

‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’ wordt opnieuw het advies.

Het waren drie fantastische weken

Onlangs werden de coronamaatregelen rondom thuiswerken nog versoepeld. Sinds 26 juni gold dat iedereen die nog thuiswerkte, in overleg met de werkgever, maximaal de helft van zijn of haar werkuren op kantoor zou mogen doorbrengen. Deze versoepeling was tegen het advies van het Outbreak Management Team (OMT) in.

Gestegen besmettingen

Nog geen drie weken later, laat Rutte weten: “We gaan terug naar het vorige advies.” Het besluit hing zelfs al een tijdje in de lucht, wegens het explosief gestegen aantal coronabesmettingen van de laatste twee weken.

Goede ventilatie

In hetzelfde debat kondigde Mark Rutte ook een nieuwe basismaatregel aan. Naast handen wassen, afstand houden en testen bij klachten, behoort goede ventilatie vanaf nu ook bij deze basismaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De precieze plannen hiervoor werkt het kabinet nog uit.

Nekklachten door het thuiswerken? Dokter Rutger geeft tips

Bron: Nu.nl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden