AMSTERDAM - Radio-dj Ruud de Wild in de studio in het VUmc. De Wild is na een periode van ziekte weer terug op de radio te horen tijdens het KRO-NCRV-middagprogramma De Wild in de Middag. De Wild maakte eerder bekend dat hij darmkanker had en tijdelijk zou stoppen met zijn radioprogramma. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
AMSTERDAM - Radio-dj Ruud de Wild in de studio in het VUmc. De Wild is na een periode van ziekte weer terug op de radio te horen tijdens het KRO-NCRV-middagprogramma De Wild in de Middag. De Wild maakte eerder bekend dat hij darmkanker had en tijdelijk zou stoppen met zijn radioprogramma. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSENBeeld Hollandse Hoogte / ANP

Ruud de Wild is terug op de radio én kondigt documentaire over zijn ziekte aan

Hij is terug van weggeweest: Ruud de Wild was vandaag voor het eerst in ruim een half jaar weer te horen op NPO Radio 2 in zijn programma De Wild in de middag. In maart verdween hij van de ether toen bij de dj darmkanker werd vastgesteld en hij het traject naar herstel in ging. Inmiddels is Ruud kankervrij verklaard en dus terug op de radio. In zijn comeback-uitzending van vanmiddag kondigde hij iets héél bijzonders aan: zijn hele traject is vastgelegd voor een documentaire.

Bijzonder

De uitzending van maandagmiddag deed hij vanuit het VUmc in Amsterdam, het ziekenhuis waar hij de afgelopen maanden werd behandeld. “Een plek waar ze wonderen verrichten”, aldus de dj, die daarna grapte dat hij verbaasd was dat hem vanwege zijn vele bezoeken nog niet was gevraagd om huur te betalen.

Rollercoaster

Bij zijn tijdelijke afscheid in maart zei hij: “Jullie zijn nog niet van mij af”, maar zelf durft hij dat inmiddels pas echt te geloven. “Ik heb gedacht dat ik nooit meer terug zou komen”, zei de dj vanmiddag. “De afgelopen maanden waren een rollercoaster. Ik was bang om dood te gaan, bang om mijn kinderen niet meer te zien opgroeien. Maar één ding wist ik zeker: ik was in goede handen.”

Kanker voor dummies

De dj wilde samen met zijn arts en bekenden om hem heen van de docu een soort ‘kanker voor dummies’ maken. “Je kunt je verloren voelen in alle emoties”, zegt Ruud. “Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen, welke tips er zijn en waarom het zo belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is geweest en dat wil ik delen.”

De documentaire, genaamd Diagnose de Wild, is 7 november al te zien op NPO 1. Wij gaan kijken!

Bron: AD, Shownieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden