Ruud de Wild en Olcay Gulsen Beeld Brenda van Leeuwen
Ruud de Wild en Olcay GulsenBeeld Brenda van Leeuwen

BN'ers

Ruud de Wild prijst vriendin Olcay: “Zonder haar had ik het niet gered”

Nadat er darmkanker bij hem werd geconstateerd, ging Ruud de Wild (52) door een moeilijke periode. In een interview met het AD laat hij weten dat hij nooit zo goed door het zware medische traject was gegaan als Olcay er niet was geweest.

Erandi GodinezBrenda van Leeuwen

“Ze heeft me erdoorheen gesleurd. Met haar luchtigheid, rust en mentaliteit. Van ‘hier komen we wel doorheen’. Het moment dat ik bijkwam uit die grote operatie, zal ik niet snel vergeten. Plots stond daar een andere vrouw”, zo legt hij uit.

“En opeens bam, komt alles bij elkaar”

Hoewel ze voor zijn diagnose het nodige met elkaar hadden meegemaakt, zo waren ze al een tijdje uit elkaar geweest, veranderde op dat moment alles. “En opeens bam, komt alles bij elkaar. Een puzzel die in elkaar valt. Ik was nergens meer bang voor. Er waren grenzen meer, geen schroom. Ik zei haar ook. ‘Ik laat je nooit meer gaan’. ‘Dat is maar goed ook’, zei ze, ‘want anders vermoord ik je’.”

Harde humor

Voor haar harde humor kon Ruud in deze periode goed gebruik. Bijvoorbeeld toen bleek dat hij een tijdelijke stoma zou krijgen, iets waar hij bij de eerste diagnose al bang voor was. “Ik weet nog dat ik op de gang stond in het ziekenhuis. Van mijn kamer af om te leren lopen. Kwam Olcay langs. ‘Kon je me vinden’, vroeg ik. Zij: ‘Ik ging gewoon op de reuk af.’ Op vakantie in Zuid-Frankrijk zaten hotelgasten aan het zwembad schaamteloos te wijzen naar mijn stoma. Ik durfde amper wijn te halen. ‘Schijt aan hebben en gaan’, zei ze.’”

“Ik ben nog echter geworden”

Ruud is inmiddels al drie weken van zijn tijdelijke stoma af en voelt zich inmiddels een stuk sterker. Hij heeft het nodige geleerd in de afgelopen maanden. “Ik stond nooit bekend als de huilende radiojongen, maar ik schaam me niet voor mijn breekbaarheid. Als het komt, laat ik het gaan. Ik was al echt, maar ben nog echter geworden. Dat komt als je met je eindigheid wordt geconfronteerd. Ik ben alle schaamte voorbij. Het laatste stukje plastic wat ik mogelijk nog had, is weggevallen.”

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden