De rijdende rechter Beeld Screenshot KRO-NCRV
De rijdende rechterBeeld Screenshot KRO-NCRV

Ruzie om garagebox zorgt voor irritatie bij kijkers ‘De rijdende rechter’

In De rijdende rechter gaan de burenruzies vaak om kleine dingen. Dit keer worden meneer Reinacher (95) en mevrouw Hoogland het maar niet eens over de garagebox.

Demi SchoenmakersScreenshot KRO-NCRV

De burenruzie leidt zelfs bij de kijkers thuis tot een hoop irritaties.

Ineens geen garagebox meer

Otto Reinacher (95) huurt al 54 jaar een garagebox. Op een dag wordt deze verkocht aan de buurvrouw. Geen probleem, want koop breekt geen huur, denkt meneer Reinacher. Dan blijkt dat de buurvrouw de box graag zelf wil gebruiken, waardoor hij zonder zou zitten. Mag dat zomaar? Mr. Reid komt langs op dat te beoordelen.

Drie boxen

Buurvrouw Hoogland heeft nu drie garages. Twee huurt ze en de derde heeft ze dus net gekocht. Ze gebruikt de garages om spullen op te bergen, haar auto te parkeren en de derde box heeft ze beloofd aan haar neefje met een oldtimer. Waarom ze een derde garage heeft gekocht? “Ik wil gewoon een garage aan mijn huis”, zegt ze. “Ik vind het heel jammer voor de buurman, maar ik wil mijn auto ook binnen hebben staan.”

Doktersafspraken

De 95-jarige man is slecht ter been, maar autorijden kan-ie wel. Hij heeft onlangs weer zijn rijbewijs laten verlengen, zodat hij z’n auto kan gebruiken voor doktersafspraken en sociale bezoeken. Aangezien de garagebox dichtbij zijn woning staat, kan hij met een wandelstok nog net naar zijn auto lopen. Dat wordt een probleem als zijn auto ergens anders moet staan.

Zure dame

Kijkers staan al snel aan de kant van Reinacher. Dat komt vooral doordat de man al op leeftijd is en de buurvrouw totaal geen emotie toont. “Wat een zure dame. Waar gaat het over. Een man van 95, die in de winter van zijn leven zit”, klinkt het tussen de reacties op Twitter.

Kijkers zijn dan ook blij met de uitspraak van Mr. Reid, die zegt dat de buurvrouw de huur van de garagebox alleen mag opzeggen als hiervoor een goede reden is. Volgens de rechter is hier geen sprake van en dus mag Reinacher de box blijven huren.

Bron: De rijdende rechter, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden