null Beeld

’s Werelds oudste echtpaar deelt het geheim voor een lang en gelukkig huwelijk

Een lang en gelukkig huwelijk is de droom van velen. Maar toch gaat de liefde niet altijd over rozen en is een relatie soms ook hard werken. Hoe blijf je voor altijd verliefd? 's Werelds oudste echtpaar deelt 5 belangrijke liefdeslessen.

Anne-Flore Muller

Het stel is al 79 jaar (!) getrouwd.

Bijzonder liefdesverhaal

Julio Mora Tapia (110) en Waldramina Quinteros (104) zijn 79 jaar getrouwd en wonen in Ecuador. Hun verhaal is bijzonder, want Julio Mora verliet destijds stiekem zijn ouderlijk huis om op een simpele dag in februari zijn Waldramina Quinteros te trouwen. Beide gezinnen stonden namelijk niet achter de liefde van het stel, maar 79 jaar later zijn ze nog steeds samen.

Oudste echtpaar

Het echtpaar is niet alleen nog altijd gelukkig getrouwd, maar ook nog beiden in goede gezondheid. Er zijn langere huwelijken ter wereld bekend, maar op dit moment is er geen ander echtpaar dat zo'n indrukwekkende gecombineerde leeftijd heeft als Julio Morio en Waldramine Quinteros. Volgens het Guinness World Records is deze leeftijd namelijk net iets minder dan een gecombineerde 215 jaar. Maar wat is hun geheim?

  1. Vriendschap is de beste basisMorio en Waldramine waren 7 jaar goed bevriend voor ze in het huwelijksbootje stapten.
  2. Negeer de mening van anderenAdvies en wijze raad is soms zeer welkom, maar als het op de liefde aankomt is het volgens dit stel toch écht best beste om naar je eigen gevoel te luisteren.
  3. Elkaar gezelschap écht waarderen is van groot belangVoor het behouden van een lange relatie is het belangrijk om echt goed samen te kunnen zijn. Een van de dochters van Morio en Waldramine vertelt dat haar ouders nooit moe worden van elkaars gezelschap en het liefst altijd samen zijn.
  4. Volwassenheid is de sleutel naar een lang huwelijkEen van de belangrijkste hoekstenen van het succes van hun relatie, is volgens het oudste echtpaar ter wereld op een volwassen manier met elkaar omgaan.
  5. Wederzijds respect is het aller belangrijksteMaar het belangrijkste? Dat is volgens het echtpaar wederzijds respect.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Well + Good. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden