Sabayon met chocolade
Nagerecht voor 6 personen
Benodigdheden:
- 6 eidooiers
- 90-115 g fijne tafelsuiker
- 1,7 dl zoete witte wijn (bijvoorbeeld muscat de Rivesaltes)
- 100 g bittere chocolade, in stukjes
- ½ dl slagroom
Bereidingswijze
- Klop de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom tot een luchtig mengsel.
- Klop de wijn erdoor.
- Zet de kom op een pan met heet water (de bodem van de kom mag het water niet raken) en klop de sabayon tot het mengsel dikker wordt.
- Serveer in glazen.
- Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water.
- Klop de slagroom erdoor en schep het op de sabayon.
- Serveer direct.
Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 275 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.