null Beeld

Sabayon met chocolade

Libelle Admin

Nagerecht voor 6 personen

Benodigdheden:

  • 6 eidooiers
  • 90-115 g fijne tafelsuiker
  • 1,7 dl zoete witte wijn (bijvoorbeeld muscat de Rivesaltes)
  • 100 g bittere chocolade, in stukjes
  • ½ dl slagroom

Bereidingswijze

  1. Klop de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom tot een luchtig mengsel.
  2. Klop de wijn erdoor.
  3. Zet de kom op een pan met heet water (de bodem van de kom mag het water niet raken) en klop de sabayon tot het mengsel dikker wordt.
  4. Serveer in glazen.
  5. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water.
  6. Klop de slagroom erdoor en schep het op de sabayon.
  7. Serveer direct.

Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 275 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

null Beeld


Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden