null Beeld

Salanova

redactie

Salanova ziet eruit als een gewone krop sla, maar heeft maar liefst drie keer zoveel blaadjes! Deze zijn allemaal even klein en daardoor lekker stevig en knapperig. Wilt u de hele krop sla eten, dan snijdt u het hart uit de krop of u gebruikt een speciaal ontwikkelde slaboor. De krop valt in één keer uit elkaar in vele kleine blaadjes: direct klaar om te wassen en te eten! Daarom wordt Salanova ook wel de drie-seconden-sla genoemd. Salanova zit boordevol smaak. Het heeft die typisch frisse, natuurlijke smaak van verse sla. Dat proef je!

Van eigen bodem

Salanova wordt het hele jaar door in Nederland gekweekt. Dit gebeurt op een milieu­vriendelijke manier in kassen. Dat is ook de garantie voor een schoon en gezond product.

Veldwerk

Het ontwikkelen van deze sla heeft jaren geduurd. De typische Salanova-eigenschappen zijn ontstaan door de sla te kruisen met een wilde sla waarvan de blaadjes heel dicht op elkaar staan. Deze eigenschap is verder aangevuld met een frisse, zelfs een beetje zoete smaak. Zo is er na zo’n tien jaar een heel nieuwe slasoort ontstaan.

Lekker lang houdbaar

Salanova wordt met kluit verkocht, waardoor de sla langer houdbaar is en je hem niet in één keer hoeft op te eten. Bewaar de sla in een ruime plasticzak in de koelkast, dan blijft hij langer vers. Ook handig: met één draai haal je blaadjes van de kluit.

Waar te koop

Salanova is nu te koop bij verschillende supermarkten (o.a. Albert Heijn, C1000 en Plus). Kijk voor meer informatie, verkooppunten en recepten op www.salanova.nl.

Drie heerlijke recepten met salanova

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden