null Beeld

Salsa verde

Redactie Libelle.nl

Wat heb je nodig?

  • 1 el kappertjes
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 3 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden munt
  • 2 el gesneden bladpeterselie
  • 1 el gesneden dragon
  • 2 el gesneden kervel
  • 2 el gesneden basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper

Zó maak je het

Doe de kappertjes, azijn, zout en peper in een maatbeker en maal dit fijn met een staafmixer. Zo vermengen de smaken zich goed met het zuur. Als je begint met olijfolie, lossen peper en zout namelijk niet goed op in het mengsel.Voeg nu de fijngesneden kruiden toe en mix dit. Voeg, als er een papje is ontstaan, de olijfolie toe. Maal dit goed fijn met de staafmixer. Tijdens het mixen is duidelijk te zien of er nog olijfolie aan toegevoegd moet worden. Claartje: “Het is ook een beetje afhankelijk van je persoonlijke smaak. Als jij, net als ik, van dikke, lobbige salsa verde houdt, doe er dan niet te veel olie bij.” Weetje: Kervel smaakt een beetje naar anijs en versterkt de smaak van andere kruiden.

Wil je zien hoe je deze salsa verde maakt? Kijk dan aflevering 1 van Claartjes Keuken.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden