null Beeld

Sandra had een helse vakantie: “De buurvrouw overleed”

Je hebt het hele jaar gespaard voor je zomervakantie en wanneer het moment dan eindelijk daar is, blijkt het toch echt geen rozegeur en maneschijn. Sandra Gelderland (45) belandde in een ware nachtmerrie. Haar buurvrouw in het appartementencomplex overleed en de reisorganisatie liet haar in de steek. "Ik ben er nog steeds ziek van."

Indra Jager

Een paar jaar geleden vertrokken Sandra, haar man en dochters (10 en 12) naar het Griekse eiland Kos. Na een paar heerlijke dagen werden ze in de ochtend ruw gewekt. Er werd hard op de deur gebonkt, door wat bleek de Vlaamse buurvrouw. Zij was op vakantie met haar 65-jarige tante, die onwel was geworden.

Zwembad

Sandra schoot te hulp. Ze vroeg bij de receptie om een dokter en probeerde samen met de receptioniste 'van alles' om de vrouw weer op de been te krijgen. Maar als snel moesten ze een conclusie trekken: "Er zat geen leven meer in."

De dokter kwam na zo'n drie kwartier bij het hotel aan en besloot dat er een ambulance moest komen. Omdat de buurvrouw geen Engels sprak, wachtte Sandra met haar bij de tante. Hoewel ze dat graag deed, voelde het voor haar wel gek om op vakantie bij een onbekende vrouw te wachten. "Terwijl mijn man en dochters aan het zwembad lagen."

Ondertussen belde Sandra meerdere malen de hostess van haar reisorganisatie. Ze wilde dat zij haar buren verder zou helpen, maar de hostess had het te druk. "Ze moest een informatiepraatje houden in een ander hotel."

Tolk

Toen de ambulancebroeders er 'eindelijk' waren, concludeerden zij algauw dat de tante was overleden. Zij mochten haar zonder toestemming van de politie niet zomaar meenemen, want er moest nog worden gekeken of er sprake was van een natuurlijke of onnatuurlijke dood. Ook dat leek volgens Sandra weer uren te duren.

Terwijl twee mannen de tante in een laken op een brancard legden, werd de buurvrouw gesommeerd om naar het politiebureau te komen. Sandra wilde liever niet mee; ze wilde verder met haar eigen vakantie. Daarom besloot ze nogmaals om de hulp van haar reisorganisatie in te schakelen. Uiteindelijk kwam er dan toch iemand - 'die alleen Engels en Grieks sprak' - en is de buurvrouw met hem naar het politiebureau gegaan.

Ziek

"Ik ben nog steeds ziek van deze vakantie", vertelt Sandra. Ze heeft het idee dat de reisorganisatie haar met alles heeft opgezadeld. Ze hadden eerder moeten komen om de buurvrouw bij te staan. Daarom heeft Sandra een klacht ingediend, maar daar werd niet goed op gereageerd. "Als straf dat ik wél alles heb gedaan om deze vrouw te helpen, moest ík nu het geld van de geschillencommissie betalen."

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden