null Beeld

Schrijnende verhalen in ‘Steenrijk, straatarm’ zorgen voor tranen bij de kijker

Zoals iedere week ruilen twee gezinnen van huis en haard in Steenrijk, straatarm. Ook in aflevering twaalf weet het arme gezin de kijker thuis compleet te raken. Hoe blij de kinderen van Barbara zijn tijdens een week vol luxe en weelde, wekt emoties op bij de kijkers thuis.

Renée Mulckhuijse

Het luxe leven van het gezin van Dzanella en Tjarck staat in schril contrast met het gezin van Barbara. Wanneer de rollen worden omgedraaid in het programma, krijgt het arme gezin een budget van maar liefst € 1.500,-, terwijl de rijken rond moeten komen van € 75,-.

Emotionele aflevering van Steenrijk, straatarm

Barbara moet de eindjes aan elkaar knopen. Ondanks de voorzieningen waarop ze terug kan vallen, zoals de Voedselbank en de Kledingbank, blijft het een puzzel om rond te komen. Na drie vreselijke relaties waarbij ook geweld is gebruikt, staat ze er alleen voor. Het zit Barbara dwars dat ze haar kinderen zo weinig kan geven. Haar jonge dochter legt uit dat ze maar al te goed begrijpt waarom ze iets niet krijgt als ze er om vraagt. "Ik weet ook waarom niet, want we hebben niet zoveel centjes. We zijn blut."

Ook voor Dzanella en Tjarck is hun leven niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. Dzanella liet samen met haar ouders alles achter en vluchtte op jonge leeftijd naar Nederland. In het gezin van Tjarck was er sprake van geweld, waarop zijn moeder uiteindelijk besloot om haar kinderen mee te nemen naar een Blijf-van-mijn-lijfhuis. Door alles wat ze hebben meegemaakt, is de familieband heel hecht.

Mooie reacties

Terwijl Barbara samen met haar meiden en zoon opbloeit tijdens de luxe week, stromen de mooie reacties over de aflevering binnen op Twitter. 'Bij het kijken van Steenrijk, straatarm schiet ik vol', deelt een kijker.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: SBS6

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden