null Beeld

SEH-arts Mieke doet dringende oproep: “Zorgpersoneel heeft jullie steun meer dan ooit nodig”

Mieke Willemsen werkt als arts op de spoedeisende hulp en heeft een dringende oproep op Facebook gedeeld. Hoewel ze het bericht richt aan Amsterdammers, zou eigenlijk iedereen in Nederland dit bericht ter harte moeten nemen. "Deze foto nam ik enkele weken geleden, toen ik nog enigszins goede moed had dat het wel goed zou komen. Inmiddels maak ik me meer en meer zorgen over wat er op ons af komt", vertelt Mieke.

Renée Mulckhuijse

Een foto waar ze met een glimlach op staat. Niets mis mee, denk je misschien in eerste instantie. Tot je de boodschap ónder de foto leest.

SEH-arts doet dringende oproep

Ze schrijft: "Er lijkt zo weinig over van de saamhorigheid die ons zo kenmerkte. Het zorgpersoneel heeft jullie steun nu meer dan ooit nodig. Wij zijn ook (corona)moe, overbelast, maken ons zorgen over onze eigen gezondheid en die van onze naasten en werken ons een slag in de rondte."

"In maart kwam het leven met een schok tot stilstand en werd het zorgpersoneel overladen met hartverwarmende steunbetuigingen vanuit de hele stad. Nu krijgen we te maken met toenemende agressie op de Spoed, het bewust negeren van maatregelen, de discussie over het nut van de maatregelen."

Lees ook:

Artsen: “Extra vitamine K kan ernstig ziekbed door coronavirus voorkomen”

Tweede golf

Mieke schrijft dat de tweede golf de stad Amsterdam harder raakt dan de eerste. Toch geeft ze de moed niet op en hoopt ze dat iedereen zich aan de regels kan houden. "Ik blijf ervan overtuigd dat we dit samen aan kunnen. Laten we alsjeblieft proberen te voorkomen dat we de benodigde zorg niet meer kunnen bieden!"

Een oproep aan alle Amsterdammers!

Deze foto nam ik enkele weken geleden, toen ik nog enigszins goede moed had dat het...

Geplaatst door Mieke Willemsen op Woensdag 14 oktober 2020

Houd je aan de regels

"De maatregelen keren zich tegen normaal menselijk gedrag en het vraagt van iedereen veel om zich aan de regels te houden", schrijft ze verder. "En het is begrijpelijk dat mensen die niet de hele dag door met Corona geconfronteerd worden zich afvragen of al die maatregelen nou wel nodig zijn. Maar geloof me, de spoed ligt regelmatig overvol, medicatie wordt schaars en de gewone zorg komt meer en meer in de knel."

Als het aan Mieke ligt, besteden we onze energie vanaf nu anders. "Ik zou zo graag willen dat al de energie die besteed wordt aan het discussiëren over de maatregelen, eigen creatieve interpretaties van de regels, het speuren naar tegenstrijdigheden binnen de maatregelen en het uitdenken van complottheorieën weer gebundeld wordt in een gevoel dat we dit samen gaan doen en samen aan kunnen."

Hoewel we wisten dat er in China een virus rondwaarde, werd Nederland overvallen door het feit dat ook wij getroffen werden. En hóe: na carnaval stroomden de ziekenhuizen vol. Zagen zorgmedewerkers deze coronagolf wel aankomen? Ze geven antwoord op de stelling: Nederland heeft corona onderschat.

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden