Sieneke blikt terug op Songfestival-deelname:
Sieneke blikt terug op Songfestival-deelname: "Het heeft mij echt wel wat gedaan"Beeld Still RTL

Sieneke blikt terug op Songfestival-deelname: "Het heeft mij echt wel wat gedaan"

Iedereen had het erover is terug op de buis. Voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bracht Art Rooijakkers een bezoekje aan Sieneke (29). Zij vertelt openhartig over de bakken kritiek die ze kreeg op haar deelname aan het Songfestival in 2010, waar ze in de halve finale 14 werd.

RedactieStill RTL

Het is alweer elf jaar geleden dat Sieneke – volledige naam: Sieneke Ashley Kristel Baum-Peeters) meedeed aan het Songfestival, maar noem haar naam op straat en bijna iedere voorbijganger begint spontaan haar liedje Ik ben verliefd (sha-la-lie) te zingen. Haar Songfestival-deelname was namelijk een behoorlijk spraakmakende. En dat is niet altijd makkelijk geweest voor de zangeres zelf.

Sieneke blikt terug op Songfestival

Het begon al met de zeer opmerkelijke manier waarop Sieneke werd gekozen voor het Songfestival. Het Nationaal Songfestival eindigde namelijk in gelijkspel. Pierre Kartner, ofwel Vader Abraham, moest op televisie live een keuze maken tussen de gelijk geëindigde deelnemers. Dit weigerde hij te doen, maar de regie dwong hem, waarna hij uiteindelijk met boze blik voor Sieneke koos.

Gekkenhuis

Sieneke vertelt over dit moment: “Ja, dat was een heel bizarre avond. Het was ongelooflijk spannend. Hij wist van tevoren niet dat hij moest kiezen en vond dat heel lastig. Ik dacht, zeg nou alsjeblieft iets! Toen ik mijn naam uiteindelijk hoorde was het gekkenhuis.”

Kritiek

De toen 17-jarige Sieneke werd naar Moskou gestuurd en belandde daar in een achtbaan. Veel mensen zagen niks in Sieneke en haar act inclusief orgel, en lieten dat weten. Over de kritiek die ze kreeg, vertelt ze: “Het ging over het liedje, om mij als persoon, mijn haar zou te ‘ouderlijk’ zijn voor veel mensen, mijn kleding was niet goed… Ik dacht: wow, het is wel heel veel wat mensen van mij vinden. Het heeft mij echt wel wat gedaan. Het raakte me.”

Inmiddels heeft Sieneke een heel ander leven: twee jaar na haar deelname trouwde ze met Jan, met wie ze inmiddels een dochter en een zoon heeft.

Reacties

Kijkers van Iedereen had het erover laten op Twitter weten dat ze blij zijn dat het programma terug op de buis is. Maar hoewel ze respect hebben voor Sieneke, balen ze er wel van dat ze weer de hele avond met haar Songfestival-liedje in hun hoofd zitten.

Getty Kaspers (73) ging door zware periode na winnen Songfestival

Bron: RTL, Twitter. Beeld: Still RTL.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden