null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Sigrid Kaag in ‘Linda’s Wintermaand’: “Ik kan kritiek goed naast me neerleggen”

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag is in Linda's Wintermaand zondagavond zeer openhartig. Ze spreekt zich uit over omgaan met kritiek, aangezien ze geregeld te horen krijgt dat ze 'elitair' zou zijn. Naar eigen zeggen trekt ze zich dat soort opmerkingen niet erg aan.

Online redactie LibelleEM-Press/Patrick van Emst

Toch geldt dat niet voor alle dagen.

Linda's Wintermaand

In Linda's Wintermaand schuiven iedere zondag van december spraakmakende bekende Nederlanders aan. Samen blikken ze terug op het jaar 2020. In de tweede aflevering zijn Matthijs van Nieuwkerk en Sigrid Kaag te gast. Op het eerste gezicht hebben de twee weinig overeenkomsten, maar toch blijken ze er eentje te hebben. Ze zijn namelijk beiden groot fan van cricket!

Elitair

Wanneer Sigrid Kaag van buitenstaanders te horen krijgt 'elitair' te zijn, doet dit haar de meeste dagen weinig: "Soms, of eigenlijk meestal, denk ik: ik trek mij er niks van aan. Maar op andere dagen denk ik vooral: jeetje, ik ben hier geboren en getogen, ik spreek Nederlands, mijn kinderen zijn hier af en aan geweest en ik ben fanatieker op sommige Nederlandse gewoontes dan anderen", vertelt ze op de bank bij Linda.

Kritiek

De opmerkingen over haar bevoorrechte leven kwamen toen Sigrid op Twitter een boekje opendeed over hoe lastig ze het als student vond om tussen universiteiten te kiezen. Vele mensen vonden dat dit een luxeprobleem is en dat ze volgens hen niet zou weten wat een 'echt dilemma' van de normale mens is.

Gezegend mens

Ondanks haar privileges en bekendheid benadrukt ze in de aflevering meerdere malen net als ieder ander last te hebben van 'dagelijkse, normale problemen'. "Het leven kan je grote tegenslagen bieden, die heb ik ook, maar ik voel mij nog steeds een gezegend mens", besluit Sigrid Kaag.

Reacties

Op Twitter zijn de meningen verdeeld. Daar waar de één alsnog veel afstand voelt met de politicus, is de ander vol lof over de intelligentie, kunde en welbespraaktheid van Sigrid.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl Beeld: Brunopress

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden