Demissionair Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken (D66) Beeld ANP
Demissionair Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken (D66)Beeld ANP

Sigrid Kaag ontvangt akelige kerstkaart (maar haar reactie is geniaal)

Normaal gesproken tovert een kerstkaart vanwege de mooie boodschap een lach op iemands gezicht. Dat was absoluut niet het geval bij de kaart die in de bus lag bij D66-leider Sigrid Kaag.

Doortje ScheepersANP

Zij ontving namelijk een ‘kerstkaart’ met een vrij intimiderende tekst.

Geïntimideerd

Door de kabinetsformatie en het coronavirus ligt de werkdruk hoog bij politici. Des te vervelender is het als je thuiskomt en er in plaats van een gezellige kerstkaart een akelig kaartje op de deurmat ligt. Heel nieuw is dat helaas niet, want sinds de coronacrisis worden politici wel vaker bedreigd en geïntimideerd, vooral via e-mail en social media. Toch gaat het wel heel ver als zo’n kaart op je woonadres wordt bezorgd...

Anonieme kaart

Dat gebeurde bij Sigrid. Op Instagram laat de D66-leider weten dat ze thuis een anonieme, met de hand geschreven, kerstkaart heeft ontvangen. De afzender schrijft: “Beste mevrouw Kaag, zoals u ziet weten wij ook waar u woont. Respecteer de integriteit van de mens en de grondwet. Ook graag respect voor de D van democratie, welke u blijkbaar vergeten bent.” De kaart lijkt te gaan over het vaccineren en het gevoel dat men hiertoe verplicht wordt.

Briljante reactie

Als reactie op de onaardige kaart, roept Sigrid iedereen op om aardige kaarten te sturen aan iemand die eenzaam is. “Beste anonieme schrijvers, kerst is de tijd van goede wensen”, schrijft ze. “Stuur uw kaarten daarom aan iemand die eenzaam is en niet aan mij. Stuur hen vooral een lieve wens. Dan helpt u een ander en gaat u zelf ook met meer positiviteit de laatste weken van dit jaar in. Fijne feestdagen!” Ze geeft ook voorbeelden van organisaties die je daarbij kunnen helpen, zoals postmaatje.nl of kaartjevoorouderen.nl.

Sigrid Kaag (D66): “Iederéén moet de ambitie hebben om minister-president te worden”

Bron: Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden