Sigrid Kaag reageert op dreiging door man met fakkel: “Bedreigend en angstig” Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Sigrid Kaag reageert op dreiging door man met fakkel: “Bedreigend en angstig”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Sigrid Kaag reageert op dreiging door man met fakkel: “Bedreigend en angstig”

Woensdagavond is bij het huis van D66-leider Sigrid Kaag een man met een brandende fakkel aangehouden. De man belde aan bij de woning en schreeuwde complotleuzen. Hij zond zijn actie live uit op Instagram.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Sigrid Kaag reageert nu voor het eerst op de dreiging.

Bedreigend en angstig

“Dank aan iedereen die mijn familie een hart onder de riem stak na de absurde en angstaanjagende gebeurtenissen voor mijn huis gisteravond. Mijn gezin heeft dit als bedreigend en angstig ervaren”, begint Kaag haar bericht.

Aangifte

Vorige maand werd dezelfde man aangehouden bij het huis van Hugo de Jonge, waarna de beveiliging rond zijn huis werd aangescherpt. Kaag deed na de dreiging aangifte en de politie van Den Haag doet onderzoek.

Stelselmatige bedreiging van politici

Kaag wil vooral benadrukken dat we de democratie met elkaar moeten beschermen: “Dit is breder dan wat wij als gezin meemaken. De stelselmatige bedreiging van politici ondermijnt de rechtsstaat en de democratie. Dat maakt dat wij allen, maar dan ook allen, een rol en verantwoordelijkheid hebben. We kunnen het niet in stilte laten passeren. Wij zijn met velen.”

Woorden leiden tot acties

De beelden van de bedreiging werden woensdagavond massaal verspreid, waardoor de buurt waarin Kaag woont herkenbaar te zien was. Aan de verspreiders heeft ze ook een boodschap: “Wat je zegt, doet ertoe, hitst op, maakt mensen bang, maakt onze samenleving onveilig. Gisteravond laat nogmaals zien dat woorden leiden tot acties. Wees voorzichtig met het woord, met elkaar, en wees zuinig op onze democratie.”

Sigrid Kaag (D66): “Iederéén moet de ambitie hebben om minister-president te worden”

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden