null Beeld

Simon Keizer: “Ik voelde geen geluk na de geboorte van mijn dochter”

Inmiddels is zijn dochter Kiki alweer 3 jaar, maar in een podcast vertelt Simon Keizer (36) openhartig over de beginperiode als vader. "Het geluk dat ik zag bij Annemarie als ze met Kiki bezig was, dat voelde ik niet."

Online redactie Libelle

In de podcast van Gwen van Poorten vertelt de Volendamse zanger dat hij hiervoor professionele hulp nodig had.

Ogen openen

Toen hun dochtertje net was geboren - in juli 2017 - , zag hij veel vreugde en geluk bij zijn vrouw Annemarie. "Ik dacht: wacht even, hier klopt denk ik iets niet", vertelt de openhartige Simon. "Ik zie iemand intens stralen en gelukkig zijn en ik begrijp dat, maar ik voel dit niet als ik met mijn dochter diezelfde leuke dingen doe. Toen heb ik aangeklopt bij iemand en zij heeft mijn ogen figuurlijk doen openen. Door haar ben ik erachter gekomen dat alles wel te herleiden is naar je jeugd."

Afvlakken van emoties

Hij heeft het hier over het overlijden van zijn vader - toen Simon 15 jaar was - en de brand in Volendam in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001. Door deze twee zeer heftige gebeurtenissen heeft hij geleerd zijn gevoel af te sluiten. "Dat is heel handig als je heel heftige dingen overkomen, maar het is onhandig als je mooie dingen overkomen, want ook dan word je een beetje afgevlakt."

Lang traject

Het traject is nog gaande, geeft de Volendamse zanger toe. Hij is blij dat hij er mee aan de slag is gegaan en inmiddels gaat het een stuk beter met Simon en geniet hij volop van zijn dochter. Annemarie deelt regelmatig schattige kiekjes van het gezinnetje op Instagram:

Dít is de wereldberoemde schoonvader van Simon Keizer:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: YouTube. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden