null Beeld

Slank tussendoortje: Mueslirepen

Op zoek naar een slank tussendoortje? Maak dan eens je eigen mueslireep. Een reep van verschillende noten is namelijk voedzaam, lekker én gezond. Walnoten en amandelen hebben zelfs een positief effect op je cholesterol. Hierbij het recept voor zelfgemaakte mueslirepen!

Redactie Libelle.nl

Wat heb je nodig?

- 45 gram bloem

- 70 gram lichtbruine suiker

- 160 gram grot gehakte walnoten

- 75 gram grof gehakte amandelen

- 65 gram gedroogde kersen of cranberry’s

- 200 gram gedroogde dadels, vijgen en/of pruimen zonder pitjes en in stukjes gehakt

- 150 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes

- 1 groot ei

- ½ theelepel puur vanille extract

- snufje bakpoeder

- snufje zuiveringszout

- snufje zout

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een bakvorm van ongeveer 20 x 20 centimeter en bedek de binnenkant met aluminiumfolie. Vergeet de zijkanten niet.

Meng de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout tot een geheel. Voeg daar vervolgens de bruine suiker, de walnoten, de amandelen en het gedroogde fruit aan toe. Zorg ervoor dat al het fruit en de noten bedekt zijn met het bloemmengsel.

In een aparte kom meng je het ei met het vanille extract tot het een lichtgekleurd en gebonden geheel is. Dat kan een paar minuten duren. Voeg daarna alles samen tot alle stukjes noot en fruit met het beslag bedekt zijn. Vervolgens kan alles in de bakvorm.

Zet de vorm in het midden van de oven voor ongeveer 35 tot 40 minuten of tot het beslag goudbruin is en zichtbaar van de zijkanten is weggetrokken. Na bakken af laten koelen en vervolgens uit het folie halen. Gebruik een scherp mes om de koek in vierkantjes te snijden.

Je kunt de notenrepen ongeveer 10 dagen op kamertemperatuur bewaren.

TIP van Libelle! Dip de nutbars na het snijden half in gesmolten pure chocolade voor de échte zoetekauw.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden