Slanker zonder moeite

Slanke carbonara – 2 personen

AnneVervoort

Spaghetti carbonara is vaak bedolven onder room en vette spekjes. Kies voor deze slanke variant zonder room en met parmaham.


Wat?

1 gesnipperd uitje

scheut olijfolie

50 g reepjes parmaham, zonder vetrandjes

150 g volkoren spaghetti

2 eidooiers

20 g Parmezaanse kaas

1 el fijngehakte bieslook

tabasco naar smaak

zout en peper


Wat?

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de parmaham toe en bak 1 minuutje mee. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking gaar, maar bewaar vijf eetlepels kookwater. Mix de eidooiers, Parmezaan, bieslook en tabasco in een kom. Doe de spaghetti bij de ui en parmaham en giet het eimengsel samen met het kookvocht eroverheen. Roer goed door en serveer met een groene salade.

Alternatieve chicken wings – 5 personen

Gebruik voor deze slanke kippenvleugeltjes de oven in plaats van de frituur.

Wat?

250 ml karnemelk

1 el mosterd

snufje zout

snufje cayennepeper

600 g kippenborst

120 g volkoren broodkruimels

olijfoliedipsaus

80 ml karnemelk

3 el Griekse yoghurt

1 el gehakte bieslook

snufje zout

Hoe?

Verwarm de oven voor op 200 °C. Sla de kip plat met een pan en snijd vervolgens in reepjes. Mix de karnemelk, mosterd, zout en cayennepeper tot een glad mengsel. Dip de kip één voor één in het mengsel en bedek ze daarna met het broodkruim. Druk het goed aan. Leg de kip op een met bakpapier bekleed rooster en bak gedurende een kwartiertje goudbruin. Maak intussen de dressing door de overige ingrediënten goed door elkaar te roeren.

Chocolade mousse – 5 personen

De rijke smaak van chocolade gaat totaal niet verloren bij deze mousse. De zijden tofu en sojamelk zorgen naast een romige substantie ook voor een gezond toetje.

Wat?

220 g pure chocolade 70% cacao, in stukjes

250 ml sojamelk

vanille peul

275 g zijden tofu (natuurwinkel)

vruchtjes naar keuze

Hoe?

Breng de sojamelk met de vanillepeul aan de kook. Voeg de chocolade toe en laat het 1 minuutje pruttelen zonder te roeren. Verwijder dan het vanillestokje en klop tot alles gemengd is. Stop ondertussen de tofu in een blender en pureer tot het een gladde en romige massa is. Giet dan het chocolade mengsel erbij en mix het tot een mousse. Lepel het mengsel in vijf glazen of kommetjes en laat het minimaal één uur in de koelkast opstijven. Serveer met vers fruit.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden