Slanker zonder moeite
Slanke carbonara – 2 personen
Spaghetti carbonara is vaak bedolven onder room en vette spekjes. Kies voor deze slanke variant zonder room en met parmaham.
Wat?
1 gesnipperd uitje
scheut olijfolie
50 g reepjes parmaham, zonder vetrandjes
150 g volkoren spaghetti
2 eidooiers
20 g Parmezaanse kaas
1 el fijngehakte bieslook
tabasco naar smaak
zout en peper
Wat?
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de parmaham toe en bak 1 minuutje mee. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking gaar, maar bewaar vijf eetlepels kookwater. Mix de eidooiers, Parmezaan, bieslook en tabasco in een kom. Doe de spaghetti bij de ui en parmaham en giet het eimengsel samen met het kookvocht eroverheen. Roer goed door en serveer met een groene salade.
Alternatieve chicken wings – 5 personen
Gebruik voor deze slanke kippenvleugeltjes de oven in plaats van de frituur.
250 ml karnemelk
1 el mosterd
snufje zout
snufje cayennepeper
600 g kippenborst
120 g volkoren broodkruimels
olijfoliedipsaus
80 ml karnemelk
3 el Griekse yoghurt
1 el gehakte bieslook
snufje zout
Hoe?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Sla de kip plat met een pan en snijd vervolgens in reepjes. Mix de karnemelk, mosterd, zout en cayennepeper tot een glad mengsel. Dip de kip één voor één in het mengsel en bedek ze daarna met het broodkruim. Druk het goed aan. Leg de kip op een met bakpapier bekleed rooster en bak gedurende een kwartiertje goudbruin. Maak intussen de dressing door de overige ingrediënten goed door elkaar te roeren.
Chocolade mousse – 5 personen
De rijke smaak van chocolade gaat totaal niet verloren bij deze mousse. De zijden tofu en sojamelk zorgen naast een romige substantie ook voor een gezond toetje.
Wat?
220 g pure chocolade 70% cacao, in stukjes
250 ml sojamelk
vanille peul
275 g zijden tofu (natuurwinkel)
vruchtjes naar keuze
Hoe?
Breng de sojamelk met de vanillepeul aan de kook. Voeg de chocolade toe en laat het 1 minuutje pruttelen zonder te roeren. Verwijder dan het vanillestokje en klop tot alles gemengd is. Stop ondertussen de tofu in een blender en pureer tot het een gladde en romige massa is. Giet dan het chocolade mengsel erbij en mix het tot een mousse. Lepel het mengsel in vijf glazen of kommetjes en laat het minimaal één uur in de koelkast opstijven. Serveer met vers fruit.