Jip en Tim Hofman in 'Over mijn lijk' Beeld Screenshot BNNVARA
Jip en Tim Hofman in 'Over mijn lijk'Beeld Screenshot BNNVARA

met een lach en een traan

Slotaflevering ‘Over mijn lijk’ bezorgt kijkers kippenvel

In Over mijn lijk volgt Tim Hofman zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. Ook de laatste aflevering van het seizoen maakte diepe indruk op kijkers.

Demi SchoenmakersScreenshot BNNVARA

In de slotaflevering bezocht Tim de gedenkplek van Kiki en woonde hij de drive-through-uitvaart van Patrick bij.

Gedenkplek van Kiki

De kijkers worden onder andere meegenomen naar de gedenkplek van Kiki, waar ze een bankje in het bos hebben geplaatst. Kiki overleed op 14 juli 2021 op 16-jarige leeftijd aan leverkanker en had uitzaaiingen in haar longen en ruggenwervel. Op deze bijzondere plek in het Limburgse Venray vertellen familieleden en vriendinnen over het leven na de dood van Kiki. Wanneer moeder Susanne over haar dochter en het leven na haar dood vertelt, barst ze in tranen uit.

Eekhoorntje

Ook Kiki’s vader houdt het niet droog. Hij geeft aan dat hij goed de knop kan vinden om te functioneren op zijn werk, maar geeft toe dat het hem wel een stuk spiritueler heeft gemaakt. “Ik ben absoluut niet gelovig, noem me een atheïst”, vertelt hij. “Ik wil graag geloven dat Kiki dat eekhoorntje in de Efteling is.”

Uitvaart van Patrick

Bij Patrick werd een zeldzame vorm van darmkanker geconstateerd, waardoor het voor de artsen moeilijk was om een prognose te stellen. Hij overleed op 26 oktober 2020 op 32-jarige leeftijd. Of zoals hij het zelf noemt: hij is naar de volgende poort van zijn leven gereisd.

In de laatste aflevering is het de dag van zijn uitvaart. Vanwege de coronamaatregelen heeft zijn familie een creatieve draai aan zijn afscheid gegeven. Door middel van een drive-through kon iedereen op een gepaste manier afscheid nemen.

Met een lach en een traan

Verder zien de kijkers ook beelden van hoe het met Irene, Jip, Francis en Roy gaat. De een heeft mooi nieuws gekregen voor de toekomst, terwijl het met de ander helaas een stuk een slechter gaat.

Veel kijkers hielden het in elk geval niet droog, laten ze weten op Twitter. “En weer ben ik er stil van, traantje wegpinken. Enorm veel respect voor alle mensen die dit prachtige programma mogelijk hebben gemaakt”, schrijft een kijker. Een ander reageert met: “Tranen... wat een ontzettend prachtige, emotionele laatste aflevering.”

Bron: Over mijn lijk, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden