null Beeld

Smaak zoals het hoort: kaas!

Een boterham met kaas? Veel Hollandser wordt het niet. Maar wat weten we tegenwoordig nog van de producten die we dagelijks eten? En hoe horen ze eigenlijk écht te smaken? Adjunct-hoofdredacteur Nicolette Fox ging voor Maaslander op pad en zocht het uit.

onze Commerciële Redactie

Libelle met Maaslander

04.20 uur Vroeg uit de veren, want ik ben op bezoek bij boer Olieman in Reeuwijk. Met de melk van zijn koeien maakt hij boerenkaas voor Maaslander.

null Beeld

null Beeld


08.48 uur

We voegen stremsel en zuursel toe aan de melk. Nu is het échte kaasmaken begonnen.

null Beeld

null Beeld

"Nicolette: ik ben dol op kaas. In alle soorten, maten en vormen"

12.04 uur De kaas is in een pekelbad gegaan en ligt nu op de plank te rijpen. De jong belegen boerenkaas van Maaslander rijpt zo'n 13-15 weken op de plank.

null Beeld

13.23 uur Kaaskeurmeester Peter vertelt me dat de kazen van Maaslander volle, niet afgeroomde melk bevatten. De smaak is daardoor heerlijk vol en romig. Perfect voor op de boterham dus!

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden