null Beeld

Smullen: chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

Voor het toetje is natuurlijk altijd plek. Zeker als er iets lekkers in verstopt zit. Dit recept voor deze overheerlijke chocoladetruffels gevuld met een hazelnoot moet je dan ook zeker hebben geprobeerd!

Online redactie Libelle

Voor een extra smaakdimensie geef je de truffels een subtiele earl grey-smaak door thee te laten trekken in room. Laat voor een heel intense thee-infusie het mengsel een nachtje staan.

Recept voor chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

Dit heb je nodig voor de chocoladetruffels

Voor 30 stuks | Voorbereiden: 20 min. | Wachttijd: 9 uur | Bereiden: 1 min. | Kcal.: 105 p.s.

  • 225 g pure chocolade (ten minste 72%), grof gehakt
  • 30 g boter
  • 300 ml slagroom
  • 2 zakjes earlgreythee (of losse thee in een filter)
  • 20 g cacaopoeder
  • 30 hazelnoten

Zo maak je ze

  1. Doe de chocolade en boter in een kom.
  2. Verwarm de room met de zakjes earl grey-thee erin, tot net tegen de kook aan in een steelpan op middelhoog vuur.
  3. Haal van het vuur als het toch gaat koken. Zet na 5 minuten het vuur uit en laat minimaal 1 uur trekken.
  4. Verwarm de room opnieuw tot net tegen de kook aan. Haal van het vuur.
  5. Verwijder de theezakjes en giet de warme room over de chocolade en boter en laat 3 minuten staan tot de chocolade zacht is.
  6. Meng met een garde tot een glad mengsel: ganache.
  7. Laat een nacht opstijven op een koele plaats. Strooi het cacaopoeder in een kom of diep bord.
  8. Schep een kleine eetlepel vol ganache, stop een hazelnoot in het midden en rol tot een mooi balletje.
  9. Gebruik plastic handschoentjes als je niet van vieze handen houdt.
  10. Rol door het cacaopoeder en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  11. Herhaal tot de ganache op is.
  12. Bewaar in de koelkast en haal ze tijdens het hoofdgerecht uit de koelkast, om ze niet ijskoud te serveren.

Nog meer recepten vind je in Libelle Lekker:

Fotografie: Jan Luijk. Styling: Ingrid van Kuringen. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: illustraties en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden