null Beeld

Smullen: zo maak je dit tiramisu-taartje zónder te bakken

Toetjes smaken misschien wel het allerbest als ze met liefde zelfgemaakt zijn. Neem bijvoorbeeld deze tiramisu. Heerlijk vol en romig van smaak, en je hoeft er niet eens voor te bakken.

Bekijk snel het recept!

Dit heb je nodig (voor 10 personen):

Voor de bodem:

  • 3 sticks mokkakoffie (Nescafé)
  • 300 ml kokend water
  • 24 lange vingers
  • rauwe cacaopoeder

Voor de hazelnoten-kokoscrème:

  • 200 g hazelnoten, geroosterd
  • 125 g grote medjoul dadels, ontpit
  • 100 g geraspte kokos
  • bakjes mascarpone (à 250 g)

Voor de mokkacrème:

  • 100 g bruine amandelen
  • 200 g grote medjoul dadels, ontpit
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 1 stick mokkakoffie (Nescafé)
  • 125 g mascarpone

Extra:

  • cakeblik
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • theezeefje

Zo maak je het taartje van tiramisu:

Bereidingstijd 20 min. | Wachttijd 3 uur

  1. Meng in een kom de mokkakoffiesticks met het kokende water.
  2. Bekleed het cakeblik royaal met plasticfolie, zodat je ’m straks dicht kunt vouwen.
  3. Dip 8 lange vingers met de onderkant in de koffie en leg ze met de suikerkant naar beneden in het cakeblik.
  4. Maak de hazelnoten-kokoscrème: draai de hazelnoten tot kruimels in de keukenmachine.
  5. Voeg de dadels, kokos en een mespunt zout toe. Draai tot een smeuïge pasta.
  6. Voeg nu de mascarpone toe en draai kort tot een romige crème.
  7. Verdeel de helft van de hazelnotencrème over de lange vingers.
  8. Maak nu de mokkacrème: doe de amandelen, dadels, cacao, koffiestick en 1 eetlepel water in de mengkom van de keukenmachine en draai tot een smeuïge pasta.
  9. Voeg de mascarpone toe en draai kort.
  10. Verdeel dit over de hazelnotencrème.
  11. Dip weer 8 lange vingers in de mokkakoffie en leg ze op de mokkacrème.
  12. Verdeel tot slot de rest van de hazelnotencrème erover en dek af met de laatste 8 lange vingers, gedoopt in de mokkakoffie.
  13. Bestuif royaal met cacaopoeder en vouw dicht met het overhangende plasticfolie.
  14. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Jacqueline Pietrowski. Receptuur: Alan Jensen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden