null Beeld

Smullen: zo maak je een Nutella-cheesecake (en het is heel makkelijk!)

Het is 5 februari Wereld Nutella Dag. Om dat te vieren delen we een Nutella-recept met je dat je móet proberen, namelijk een Nutella-cheesecake. 

Susan Dalstra

Dit heb je nodig voor de cheesecake:

  • 200 gr sprits
  • 80 gr boter
  • 750 gr smeerbare roomkaas
  • 2 el suiker
  • 3 eieren + 2 eidooiers
  • 75 gr crème fraîche
  • zaadjes van 1/2 vanillestokje
  • 75 gr Nutella

Bereidingstijd: 25 minuten. Baktijd: 1 uur. Rusttijd: 5 uur.

En zo maak je het: Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de sprits (doe deze in een plastic zak, sluit de zak goed en ga er met een deegroller overheen). Laat de boter in een pannetje smelten en roer deze vervolgens door de koekkruimels. Druk het mengsel aan in een ronde taartvorm (doorsnede van 23 cm). Plaats het 10 minuten in de oven. Roer vervolgens de roomkaas in een grote kom met een spatel los. Voeg de suiker toe, en dan een voor een de eieren en eidooiers, waarbij je iedere keer goed erdoor roert. Doe dan de crème fraîche en de vanillezaadjes erbij en roer dit goed door. Schep dit mengsel op de enigszins afgekoelde koekkruimbodem.

Het spinnenweb-vormpje

Nu gaan we aan de slag met de Nutella. Maak deze allereerst zacht door de pot in een pan met heet water te zetten. Maak vervolgens met een lepel cirkels van Nutella op de bovenkant van de cheesecake die je steeds 'groter' maakt. Trek daarna met een stokje vanuit het midden lijnen van Nutella, die door de cirkels snijden om zo een ‘spinnenweb’ te creëren. Voor een nog vollere Nutella-smaak schep je de helft van het roomkaasmengsel op de koekkruimels en bedek je deze met een laag Nutella. Daarop schep je de rest van het roomkaasmengsel. Teken vervolgens het spinnenweb.

Klaar? Bakken maar!

Zet de taartvorm in de oven en verlaag de temperatuur naar 140 °C. Laat de taart 45-60 minuten bakken. Hoe weet je of-'ie gaar is? Doordat het midden een vaste vorm heeft gekregen, maar nog wel zacht heen en weer kan bewegen. Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur van de oven op een kiertje, totdat de oven koud is geworden. Zet de cheesecake ten minste 4 uur in de koelkast. En ja: dan kun je eindelijk een groot stuk nemen. Eet smakelijk!

En nog een tip: de Nutella-cheesecake is 1 of 2 dagen later nóg lekkerder.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bijna 100 recepten met Nutella®, Becht, € 15,95. Auteur: Keda Black. Fotograaf: Frédéric Lucano

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden