null Beeld

Smullen zonder bakken: kokossneeuwballen

Ook zo doel op toetjes? Dan moet je deze kokossneeuwballen echt eens geprobeerd hebben. Ze zijn heerlijk vol en romig van smaak en je hoeft er niet eens voor te bakken.

Dit heb je nodig (voor 8 stuks):

Voor het notendeeg:

  • 225 g cashewnoten, geweekt
  • 150 g havermout
  • 200 g grote medjoul dadels, ontpit
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 1 el kokosolie, gesmolten

Voor de amandel-dadelvulling:

  • 100 g bruine amandelen
  • 8 grote medjoul dadels (ca. 150 g), ontpit
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 2 el sterke koffie

Voor de coating:

  • 100 ml kokosolie extra vierge
  • 50 g gedroogde kokosrasp

Extra:

  • keukenmachine
  • bakpapier

Zo maak je de kokossneeuwballen:

Bereidingstijd 20 min. | Wachttijd 1 uur

Begin met het notendeeg:

  1. Week de cashewnoten een nacht in een kom koud water.
  2. Laat ze de volgende ochtend goed uitlekken in een vergiet.
  3. Doe de noten daarna in de mengkom van de keukenmachine.
  4. Voeg de havermout, dadels, sinaasappelrasp en wat (zee)zout toe.
  5. Draai tot grove kruimels.
  6. Voeg dan de kokosolie toe en pulse tot een bal.
  7. Neem het deeg uit de kom en wikkel het in bakpapier.
  8. Zet 1 uur in de koelkast.

Maak ondertussen de amandel-dadelvulling: maak de mengkom van de keukenmachine schoon en voeg de amandelen, dadels en cacaopoeder toe:

  1. Maal alles tot fijne korrels en voeg dan de koffie toe.
  2. Maal nogmaals tot een smeuïge, dikke pasta. Verdeel in 8 balletjes.
  3. Haal nu het notendeeg uit de koelkast en verdeel in 8 stukken. Rol ze tot grote ballen.
  4. Druk er met je duim een gat in en vul elke bal met een amandel-dadelballetje.
  5. Vouw ze weer dicht en vorm er weer een mooie bal van. Maak zo ook de andere ballen.
  6. Smelt de kokosolie in een klein pannetje.
  7. Wentel met behulp van twee eetlepels elke bal door de gesmolten kokosolie en wentel ze daarna door de geraspte kokos.
  8. Leg de sneeuwballen op een vel bakpapier en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Jacqueline Pietrowski. Receptuur: Alan Jensen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden