null Beeld

Sneller hulp voor verdachten misbruikzaak Valkenburg

Opnieuw onrust in de Valkenburgse misbruikzaak waarbij een 16-jarig meisje, een loverboy en tientallen mannen betrokken zijn. Een tweede verdachte heeft zelfmoord gepleegd. Daardoor komt er nu eerder hulp voor mannen die verhoord zijn.

Meike Bergwerff

Het 16-jarige meisje in deze zaak is slachtoffer geworden van haar 'vriendje' en is de spil in de omvangrijke misbruikzaak. In oktober betrapte de politie haar 21-jarige pooier in een hotelkamer in Valkenburg, samen met het meisje en een klant. Er werden tientallen condooms gevonden waar DNA-materiaal uit kon worden gehaald. In de telefoon van de pooier werd daarnaast een klantenlijst gevonden met in totaal 80 namen van mannen die mogelijk seks met het meisje hebben gehad.

Affaire

De politie verhoort sindsdien tientallen mannen. Na die gesprekken duurt het nog een tijd voordat zij met een hulpverlener kunnen spreken. Begin vorige maand pleegde een van de verdachten zelfmoord. Volgens Limburgse media kon hij de stress van de affaire niet aan. Vandaag werd de zelfmoord van een tweede verdachte bekend, zijn naam stond in de telefoon van de pooier. Door het wegvallen van een tweede verdachte wordt het proces tussen het verhoor door de politie en contact met een hulpverlener nu versneld. Het onderzoek richt zich op ongeveer 50 mannen en kan nog enkele weken duren. De klanten kunnen maximaal vier jaar cel krijgen voor het hebben van betaalde seks met een minderjarige.

Geruïneerd

De vader van het meisje praatte enkele weken geleden in het AD over wat er met zijn dochter gebeurd is. "Ons leven is geruïneerd door die man. Mijn dochter is echt niet een of andere sloerie, maar voor het leven getekend door deze zaak." De vader gaf aan te willen praten om ouders te waarschuwen voor loverboys. De 21-jarige jongen was de eerste liefde van het meisje en zijn dochter was volgens vader "helemaal hoteldebotel". Na enige tijd liep het meisje steeds vaker van huis weg. "Ik had er geen goed gevoel bij, zeker niet toen iemand me erop wees dat hij een loverboy zou zijn."

Opsporen

In oktober verdween zijn dochter opeens van de radar. Dagen werd er tevergeefs naar haar gezocht, waarna vader een privédetective inhuurde om haar op te sporen. "Dagen- en nachtenlang zochten we. De stress was en is erg groot. Ik ben twaalf kilo afgevallen", aldus de vader. De detective kwam vervolgens bij het hotel in Valkenburg terecht, waarna de politie binnenviel toen er herhaaldelijk mannen in- en uitliepen. Daar troffen ze het meisje, de pooier en een klant.

Bron: NOS, AD Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden