null Beeld

Sociale afstand: zo geven supermarkten en apotheken hier gehoor aan

Aan het RIVM-advies om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden, wordt gehoor gegeven. Apotheken en supermarkten nemen verschillende maatregelen om die afstand zoveel mogelijk te hanteren. 

Susan Dalstra

Het advies betekent dat je nog wel naar buiten kunt om bijvoorbeeld de hond uit te laten. Een rondje hardlopen met een (gezonde) vriendin kan ook, maar blijf dan wel 1,5 meter uit elkaar. Voor boodschappen doen geldt hetzelfde. Probeer daarbij de drukke tijdstippen zoveel mogelijk te vermijden zodat je (letterlijk) niet al teveel mensen tegen het lijf loopt. Ouderen (70+) en mensen met een verzwakte weerstand kunnen op dit moment hoe dan ook beter binnenblijven.

Blijf thuis

Ook bij een (milde) verkoudheid of klachten als niezen, keelpijn, een loopneus, lichte hoest, of een verhoging tot 38 graden geldt: blijf. thuis. Alle richtlijnen van het RIVM omtrent afstand houden vind je hier.

Om die richtlijnen zo goed mogelijk aan te houden, hebben winkels verschillende oplossingen bedacht. In supermarkten en apotheken zijn ze al behoorlijk creatief geweest met tape en dozen:

null Beeld

null Beeld

Hoe pakt jouw supermarkt of apotheek dit aan? We zijn benieuwd naar de foto's!

Bron: RIVM. Beeld: Twitter/Carola Maassen van den Brink.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden