null Beeld

Sollicitatiegesprek? Voorkom (beauty)fouten!


Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Je kunt je nog zo goed voorbereiden, vergeet ook je uiterlijk niet. Als je onverzorgd voor de dag komt, kan dat je kans op een baan flink in de weg staan. Hierbij enkele (beauty)fouten die je absoluut niet moet maken tijdens een sollicitatiegesprek!

Richt Kooistra

Onverzorgde nagels

Een van de grootste beautyfouten is onverzorgde nagels. Zorg ervoor dat ze mooi naturel zijn of gelakt als je op sollicitatiegesprek gaat. Nagels met afgebladderde nagellak kan echt niet. En bijt je nagels? Probeer ze toch te laten groeien als je weet dat je op gesprek moet. Afgebeten nagels wijzen er namelijk op dat een sollicitant zenuwachtig en onvoorbereid is.

Te veel make-up

Je mag best wel iets extra’s doen met make-up dan normaal gesproken, maar overdrijf het niet. Houd het zo natuurlijk mogelijk. Een overdaad aan make-up – denk aan felrode lipstick, opvallende wenkbrauwen en overheersend parfum – kan duiden op een te zelfverzekerde persoon. Te weinig cosmetica is daarentegen ook weer niet goed. Zo blijkt uit onderzoek dat een tekort aan mascara doet vermoeden dat de sollicitant emotioneel is. Dat deze dame zou willen vermijden dat haar make-up uitloopt wanneer ze moet huilen na het gesprek.

Haarverzorging

Voorkom gespleten haarpunten. Dat kan er op wijzen dat je als lui wordt beschouwd. Ga dus voordat je op gesprek gaat nog even voor de kapper om die dode puntjes bij te knippen. Je zult zien dat je je er zelfs ook nog zekerder door gaat voelen.

Sieraden

Sieraden mogen, maar zorg er wel voor dat je geen wandelende kerstboom wordt. Kies daarom liever voor één mooi sieraad dat opvalt.

Kleding

Stem je kleding af op de bedrijfscultuur en de functie, maar zorg er wel voor dat je je prettig voelt in je outfit.Draag je een nieuwe broek of colbert, check dan extra goed of je alle prijskaartjes eraf hebt geknipt. Besteed extra aandacht aan je schoenen. Ze maken of breken je outfit.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden