null Beeld

Spaghetti met garnalen en varkensworst

Hoofdgerecht voor 4-5 personen

- 300-400 g spaghetti

- zout, peper

- 4 varkensworstjes (saucijsjes)

- 2-3 el olijfolie

- 400 g grote, gepelde rauwe garnalen

- 2 teentjes knoflook, fijngesneden

- ½-1 tl (gerookte) paprikapoeder

- 30 g boter

- het sap van ½-1 citroen

- 4-5 el fijngesneden (blad)peterselie

- 1-2 tl fijngesneden dragon

Bereidingswijze:

  • Knijp het vlees uit de worstjes en snijd in stukjes.
  • Bak ze in 4-5 min. rondom bruin in de hete olie.
  • Voeg garnalen, knoflook en paprikapoeder toe en bak 2-3 min. tot de garnalen roze zijn.
  • Voeg de boter toe en roer de aanbaksels in de pan goed los.
  • Voeg citroensap, peterselie en dragon toe en schep alles door de uitgelekte spaghetti.

Bereiden: circa 20 min. Circa 635 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden