null Beeld

Spannende eerste aflevering ‘Hunted vips’: eerste BN’er al gepakt

Dit jaar doen voor het eerst bekende Nederlanders mee aan Hunted. En dat maakt het extra spannend, want hoe blijf je als BN'er in vredesnaam onder de radar wanneer iedereen je herkent?

Demi Schoenmakers

Maandagavond was de eerste aflevering op televisie en kijkers zijn erg enthousiast over de start van het nieuwe seizoen. Wel moeten ze hard lachen om Klaas en Dennis, die vanaf het begin al paranoia zijn, en om de misstappen van Bilal en Oussama.

Vier bekende duo's

Hoe blijf je als voortvluchtige uit handen van een opsporingsdienst? Normaal gesproken doen aan Hunted dertien gewone burgers mee, maar na vijf seizoenen is het nu de beurt aan een aantal BN'ers. Dit keer gaan model Kim Feenstra en actrice Birgit Schuurman, presentatoren Dennis Weening en Klaas van der Eerden, actrice en fitnessgoeroe Fajah Lourens en haar dochter Irem en acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud het avontuur aan. Zij slaan op de vlucht en proberen zeven dagen uit handen te blijven van de hunters.

Rustig begin

In de eerste aflevering begint de tocht. Bij Kim en Birgit loopt het redelijk volgens plan. Ze hebben hun vervoer goed geregeld en wisselen regelmatig van auto. Uiteindelijk hebben ze zelfs eigen vervoer geregeld, waardoor ze makkelijk kunnen gaan en staan waar ze willen. Hetzelfde geldt voor Fajah en haar dochter. In Den Helder staat gelijk een busje klaar.

Favorieten

Bij Klaas en Dennis gaat het iets minder voorspoedig. Ze zijn nog geen drie uur op de vlucht of de paranoia slaat al toe. Ze houden continu in de gaten waar de camera's hangen, maar dat gaat niet altijd goed. Bovendien zijn ze bang dat de hunters ineens voor hun neus staan. Een van hun chauffeurs heeft zijn mobiel namelijk niet meteen uitgezet.

Ondanks de minder goede start, zijn Klaas en Dennis wel vanaf het begin al de favorieten van de kijkers thuis. Ze vinden het een hilarisch duo, maar of ze het ook zeven dagen vol gaan houden... dat is vanwege de chaos nog maar de vraag.

Nú al gepakt

Bilal en Oussama beginnen vol vertrouwen aan het avontuur. Door een vriend van hen gelijk in Den Helder al laten te pinnen, hopen ze hunters op het verkeerde spoor te zetten. Zelf gaan ze namelijk gelijk naar Amsterdam.

Maar daar belt het duo kort met hun zogenoemde 'burner' telefoon, waardoor de opsporingsdienst ze alsnog op het spoor is. In no-time staan dan ook twee hunterteams voor hun neus. De jongens hebben het vluchten flink onderschat, want aan het eind van de aflevering weten de hunters Oussama al te pakken. Bilal is opnieuw op de vlucht geslagen. Of hij ook wordt gepakt, is volgende week te zien.

Eigen schuld

Kijkers moeten erg om de jongens lachen, aangezien ze het programma vol zelfvertrouwen begonnen maar nú al gepakt worden. Ze vinden het dan ook hun eigen schuld dat ze niet ver zijn gekomen. "Wat een sukkels", schrijft iemand op Twitter. Een ander reageert met: "Zelden zulke domme mensen gezien als Oussama en Bilal."

Vorig jaar ontdekte Libelle's Kim hoe moeilijk het is om uit de handen te blijven van de hunters. Zij was namelijk één van de kandidaten. "Ik ben nog altijd paranoïde van onze vlucht."

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Hunted, Twitter. Beeld: Avrotros

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden