Sperziebonen met tomaat en ui

Bijgerecht voor 4 personen

  • 600 g dunne sperziebonen
  • zout, peper
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1-2 el olijfolie
  • 4 rijpe tomaten, ontveld, in partjes
  • ½ tl (citroen)tijmblaadjes
  • 2-3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 4-8 dunne plakken bakbacon

Bereidingswijze voor sperziebonen met tomaat en ui:

  1. Kook de bonen in 4-6 min. beetgaar in ruim kokend water met zout.
  2. Bak de ui circa 5 min. in de olie.
  3. Voeg tomaat en tijm toe en bak dit circa 4 min. mee.
  4. Roer de uitgelekte bonen erdoor, verwarm alles goed en bestrooi met peterselie.
  5. Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en serveer deze erbij.

Bereidingstijd: circa 25 min. Circa 180 kcal p.p.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden