null Beeld

Spinaziesalade

Redactie Libelle.nl

Wat heb je nodig?

  • 200 g gewassen wilde spinazie
  • 100 g zongedroogde tomaat
  • 100 g bimi
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper & zout

Zó maak je het

Was de spinazie en snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Blancheer de bimi in gezouten kokend water en spoel af met koud water. Rooster de sesamzaadjes in een pan of in de oven goudbruin. Klop de balsamico, olijfolie, knoflook, peper en zout tot een gladde dressing en meng dit met de spinazie, zongedroogde tomaat en de bimi in een kom. Sprenkel er tot slot de geroosterde sesamzaadjes over en wat versgemalen peper.

Weetje: wilde spinazie slinkt minder, heeft meer smaak en blijft langer goed dan gewone spinazie.

Weetje: door het kruisen van broccoli met een Chinese koolsoort is bimi ontstaan.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden