null Beeld

Steeds meer hoornvliesontsteking en ander nieuws

Steeds meer hoornvliesontsteking door slecht onderhouden lenzen en ander nieuws. Druk geweest vandaag? Geen zorgen, we praten je snel even bij.

Meike Bergwerff

Steeds meer hoornvliesontsteking door slecht onderhouden lenzen

Honderden mensen belanden met hoornvliesontsteking in het ziekenhuis omdat ze hun zachte lenzen niet op de juiste manier schoonmaken. Die lenzen vormen vervolgens een broeinest voor bacteriën. Eén van de oorzaken van de stijging is volgens oogarts Tjeerd de Faber het feit dat mensen hun lenzen online bestellen en daar geen goed advies over het reinigen bij krijgen. Hij waarschuwt samen met zijn collega's dat wie zijn zachte lenzen schoonmaakt met kraanwater in plaats van speciale vloeistof en nooit zijn bewaarbakje uitkookt, een grote kans loopt op een hoornvliesontsteking en blijvend wazig zicht. Vorig jaar kwamen er vijfhonderd mensen met een hoornvliesinfectie binnen. Vijftig van hen moesten een week in het ziekenhuis blijven, tien hadden zelfs een transplantatie nodig.

Acties tegen motorbende

Bij een grote actie tegen motorbendes heeft de politie de president van de Limburgse afdeling van de Bandidos, Harrie Ramakers, opgepakt. Op dertig plaatsen in Limburg, Brabant en naburige regio's in België en Duitsland doet de politie huiszoeking bij leden van de Bandidos en andere motorclubs. In totaal zijn twintig mensen aangehouden, onder wie ook de vice-president van de Limburgse Bandidos. De politie deed invallen in onder meer Oirsbeek, Echt-Susteren en in Geleen. In die laatste plaats troffen rechercheurs een xtc-lab aan. Elders in Geleen vond de politie een of meerdere wapens. Ook werden er vijf raketwerpers, automatische wapens en handvuurwapens gevonden.

Joling van slag na aanrijding

Gerard Joling reed gisteren vlak bij zijn huis een hoogbejaarde vrouw aan en is daar compleet van ondersteboven. Dat laat zijn advocaat Mark Teurlings weten aan RTL Boulevard. "Ik heb Gerard net gesproken", vertelt Teurlings. "Hij heeft vannacht niet geslapen, hij is enorm aangeslagen door wat er is gebeurd." Joling stopte gisteren in Aalsmeer voor een zebrapad om de oude vrouw te laten oversteken. "Het leek of ze dat toch niet ging doen en toen trok Gerard weer op. Maar toen zette de vrouw toch een stap." De advocaat benadrukt dat voor Gerard nu het allerbelangrijkst is dat het goed komt met de vrouw. "Het had zijn moeder kunnen zijn, zo voelt hij dat."

Docenten eisen beloofde banen

Jonge docenten eisen per direct de beloofde 3000 banen op die gecreëerd zouden worden voor startende leraren en waarvoor 150 miljoen euro voor vrij is gemaakt. Van de beloofde banen voor jonge docenten is tot op heden weinig terechtgekomen, stelt de Groene Golf (de jongerentak van de Algemene Onderwijsbond). Woensdag bieden jonge leraren voor aanvang van het debat in de Tweede Kamer over financiën in het basis- en voortgezet onderwijs de bewindslieden een uitvergrote sollicitatiebrief aan. Volgens de Groene Golf weten minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker (Onderwijs) niet wat er met de 150 miljoen euro is gebeurd. En het zou ook onduidelijk zijn of de 50 miljoen euro die eind 2013 werd uitgetrokken voor conciërges en klassenassistenten wel op de juiste plek is gekomen.

Huwelijk Johnny de Mol van de baan

Eind april vroeg Johnny de Mol zijn vriendin Shima ten huwelijk, maar nu zijn de twee toch uit elkaar. Dat meldt RTL Boulevard. De Mol reageerde vanmorgen in de radioshow van Giel Beelen op 3FM kort op de breuk. "Het is nog vers en daarom te pijnlijk om er iets over te zeggen, maar het is beter voor ons allebei." Het nieuws komt onverwacht. Onlangs vertelde hij in verschillende media over hoe blij hij was met zijn toekomstige vrouw. De twee konden het, zo luidt de officiële lezing, toch niet eens worden over hun toekomst. Daar wil Johnny niet al te veel aan toevoegen. "Zoiets is natuurlijk niet in een keer gegaan, maar daar zijn we nu wel achter. Het is heel verdrietig dat het niet heeft gewerkt."

Bronnen: ANP, RTL. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden