null Beeld

Steeds minder echte kerstbomen in Nederlandse huizen

Zodra Sint het land uit is, komt de kerstboom er bij veel Nederlandse huizen in. Toch worden dat er volgens de Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) ieder jaar minder.

Elselien van Dieren

De vereniging verwacht dat er deze decembermaand een kleine 2 miljoen echte bomen verkocht gaan worden. Dat zijn er 100.000 minder dan vorig jaar.

LEES OOK: ZO BLIJFT JE KERSTBOOM LANGER MOOI

Een kunstje

Hoe dat kan? Volgens de VNK komt dit vooral doordat veel mensen de afgelopen jaren een kunstboom hebben aangeschaft. En dan ben je minder geneigd om vervolgens weer een 'echte' boom te kopen.

LEES OOK: 7X ZO HOU JE JE KAT BIJ DE KERSTBOOM WEG

Voorzien

Toch denkt Gerard Krol, de voorzitter van de VNK, niet dat het aantal kerstbomen in de Nederlandse huizen nog verder gaat dalen. Hij denkt dat vrijwel iedereen die een kunstboom wil, inmiddels is voorzien. Ook ziet hij dat sommige kunstboomliefhebbers steeds meer interesse beginnen te krijgen in een traditionele boom.

Staat jouw boom al? En heb je een echte of een kunstboom?

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden