Mireille en Amerentia Beeld SBS
Mireille en AmerentiaBeeld SBS

‘Steenrijk, straatarm’-kijkers in tranen door ongeneeslijke zieke moeder met jonge dochter

De verschillen tussen rijk en arm zijn ook in Nederland enorm. Voor het programma Steenrijk, straatarm ruilen deze week weer twee gezinnen van huis en budget om te ontdekken of geld echt gelukkig maakt.

Steven en Ruud (nota bene de ex-minnaar van Onno Hoes) ruilen hun kapitale penthouse in Maastricht in voor een eenvoudige benedenwoning in Gorinchem. Daar woont de alleenstaande moeder Mireille met haar dochter Amerentia van 12 jaar.

Aangrijpend verhaal

Het leven van Mireille en Amerentia verandert zes jaar geleden ingrijpend als blijkt dat Mireille ongeneeslijk ziek is. Er wordt leukemie bij haar geconstateerd, waardoor haar immuunsysteem wordt aangetast met alle gevolgen van dien.

De levensverwachting van maar tien jaar, waar er inmiddels vijf van zijn verstreken, snijdt dagelijks door Mireilles ziel. Dat ze haar dochter niet volwassen kan zien worden, is een vreselijke gedachte om mee te moeten leven. “Je probeert voor haar groot te zijn, maar ze merkt het wel”, zegt Mireille huilend.

Krappe financiële situatie

Hun krappe financiële situatie brengt ook de nodige stress met zich mee. Mireille moet rondkomen van € 70 per week, waardoor ze haar dochter niet kan geven wat ze wil. Zo is Amerentia de enige in haar klas zonder telefoon. Toch proberen de dames hun financiële sores niet hun leven te laten bepalen. “We halen het geluk uit de kleine dingen”, aldus Mireille. “We doen mee aan het programma om herinneringen te maken.”

De financiële situatie bij de heren in Maastricht staat er heel anders voor. Zij geven per week zo € 2000 uit aan hun luxe leventje. Het is niet alleen een wereld van verschil, Mireille en Amerentia weten nauwelijks hoe ze zoveel geld in één week kunnen opmaken.

Reacties

Sommige mensen keken met tranen in de ogen naar deze aflevering van Steenrijk, straatarm. Hierbij een greep uit de reacties op social media:

Ook Mireille heeft gereageerd op haar deelname. ‘We waren behoorlijk zenuwachtig voor de reacties, maar wat zijn die lief. Dank jullie wel.’

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden