null Beeld

‘Steenrijk, Straatarm’-kijkers ontroerd door familie Veltman: “Wat een verdriet”

Woensdagavond zitten de kijkers van Steenrijk, straatarm ontroerd voor de televisie. Het 'arme' gezin, de familie Veltman, weet de harten van de kijkers namelijk te stelen met hun heftige verhaal en positieve houding. "Ik gun ze alle goeds", klinkt het op Twitter.

Eva Breda

De familie Veltman mag zeven dagen ruilen met de Vlaamse Atoessa, die in Monaco woont. In Monaco wordt het gezin getrakteerd op een privékok, een immense villa, een weekdbuget van €3000,-, een helikoptervlucht én een make-over. Voor het gezin is het enorm wennen. Ze genieten dan ook enorm. "We leven even niet meer in de realiteit", zegt moeder Ada dan ook. "Ik heb het idee dat ik moet wachten tot mijn wekker afgaat en mij uit m’n droom haalt."

Familie Veltman

De welverdiende vakantie in Monaco staat namelijk in schril contrast met het dagelijkse leven van de familie Veltman. Het gezin heeft de nodige ellende meegemaakt. Zo heeft vader Hans lichamelijke problemen en verloor hij twee kinderen uit een eerdere relatie. Moeder Ada kreeg op jonge leeftijd meerdere infarcten en is inmiddels volledig afgekeurd.

Dochter Ashley heeft een relatie met Ezra, die ondertussen helemaal bij het gezin hoort, maar ook hij kampt met gezondheidsproblemen. Zo heeft hij het syndroom van Marfan, een bindweefselaandoening. En ook kan hij mogelijk blind en doof worden omdat hij het syndroom van Usher heeft. Daarbij leeft het gezin in armoede en moet het rondkomen van weinig geld. Ook dat maakt het leven extra ingewikkeld.

Positief

Ondanks alle ellende die de Veltmannetjes hebben meegemaakt, blijven ze enorm positief. Zeuren doen ze niet en in Monaco genieten ze met volle teugen. Op Twitter gaan de kijkers van Steenrijk, straatarm dan ook los over de familie Veltman. Mensen laten weten dat ze de bescheidenheid van de familie Veltman zo mooi vinden. Ook laten ze weten dat ze het gezin, na zo veel ongeluk, 'al het goede' gunnen.

Leren hoe je met geld om moet gaan, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Gezinsvlogger Doortje geeft je een aantal tips om je kind(eren) te leren omgaan met (zak)geld.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: Sbs.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden