null Beeld

Stel verandert trouwplannen om vluchtelingen te helpen

Samantha en Farzin uit Canada wilden een groots trouwfeest organiseren, maar dat veranderde toen ze de inmiddels bekende foto van de verdronken Syrische kleuter zagen.

Ingrid Hofstra

De foto haalde in september het nieuws. De foto raakte de twee zo erg, dat ze al het geld voor de bruiloft aan Syrische vluchtelingen besloten te geven.

Voorjaar

Samantha en Farzin zijn sinds 2015 verloofd. Ze waren van plan om komend voorjaar te gaan trouwen. De locatie stond al vast, er waren afspraken gemaakt met leveranciers en ook de gastenlijst was al bekend.

Inzamelingsactie

Samantha werkt voor een bedrijf dat vluchtelingen helpt die naar Canada willen komen. De foto van het kindje en haar dagelijkse werk inspireerden haar om geld in te zamelen voor de organisatie waar ze in dienst is.

Voorschot

Hoewel feestzalen en leveranciers verloofde stellen meestal verplichten om een niet-terugvorderbaar voorschot te betalen, kregen Samantha en Farzin het geld toch terug. Ondertussen heeft het stel al meer dan 12.000 euro ingezameld. De twee hopen nog 7.000 euro bij elkaar te krijgen om een gezin te helpen dat naar Canada wil komen.

Last-minute

De vrienden en familie van het stel wilden toch graag dat er een feest voor de twee zou komen. Ze hebben last-minute op 9 oktober een huwelijksfeest georganiseerd. Iedereen droeg een steentje bij, zodat er weinig geld werd uitgegeven.

https://twitter.com/haloprada/status/668613679257030656?ref_src=twsrc%5Etfw

Inspireren

Samantha hoopt dat zij en haar man anderen inspireren. "Mensen moeten eraan worden herinnerd dat een menselijke crisis ook een menselijk antwoord nodig heeft."

Bron: AD. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden